Afwijkingsbesluit (omgevingsvergunning) voor het realiseren van een woning op het perceel Roomsterweg 20 te Leek.

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning hebben verleend voor de activiteiten, bouwen en gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan voor het realiseren van een woning op het perceel Roomsterweg 20, 9351 TD te Leek. De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3 juncto artikel 3.10, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (afwijkingsprocedure).

Op 22 juni 2018 is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het realiseren van woning op het perceel Roomsterweg 20 te Leek. Het voornemen is om de huidige woning met opstallen die aanwezig zijn op het perceel te slopen en een nieuwe woning te realiseren op een andere locatie op het perceel. Het plan is strijdig met het geldende bestemmingsplan Leek-Oostindie. De gevraagde omgevingsvergunning kan slechts worden verleend met de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De omgevingsvergunning is voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Het ontwerp van de omgevingsvergunning en het ontwerp van de verklaring van geen bedenkingen met bijbehorende stukken hebben daartoe vanaf 24 oktober 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Op 6 maart 2019 heeft de gemeenteraad besloten de verklaring van geen bedenkingen af te geven.

De omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 8 maart 2019 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis te Leek. U kunt de stukken ook digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.1969.PBOIroomst20-VA01). Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het indienen van een zienswijze op het ontwerpbesluit tot afgifte van de omgevingsvergunning en de daarbij behorende ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Een beroepschrift moet ingediend worden bij de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Een beroepschrift bevat de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit waartegen het gericht is. Verder is het beroepschrift gedateerd en voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Voor de behandeling van het beroep is griffierecht verschuldigd. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Wanneer sprake is van dringende spoed en niet kan worden gewacht op de beslissing op het beroep, kan gemotiveerd een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Ook voor de behandeling van dit verzoek is griffierecht verschuldigd.

Naar boven