Voornemen voorbereiding bestemmingsplannen Hoogte Kadijk 145B en Kadijken Oost, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied Hoogte Kadijk 145B en voor het gebied Kadijken Oost. Beide gebieden liggen binnen de Kadijken, in het oostelijk deel van de binnenstad. En wel naast elkaar ten noordwesten van de brug bij de Entrepotdoksluis en ten zuidoosten van de Pelikaanbrug (bij de Overhaalsgang).

Het bestemmingsplan voor Hoogte Kadijk 145B beoogt woningbouw, een sloepenhaven en een scheepsreparatiewerf voor elektrische bootjes mogelijk te maken op het terrein van de voormalige scheepswerf Koning William. Het bestemmingsplan Kadijken Oost beoogt de zone van het industrieterrein Kadijken Oost te wijzigen, nu Koning William geen scheepswerf meer is en geen milieuhinderlijk bedrijf meer is in de zin van de Wet geluidhinder.

Besloten is in dit stadium van de procedure af te zien van het ter inzage leggen van de stukken en het bieden van gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen over het voornemen om deze bestemmingsplannen te gaan opstellen.

In een later stadium zullen de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen geboden. Te zijner tijd wordt dat bekend gemaakt.

Op de verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

 

Amsterdam, 6 maart 2019

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink 

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven