Ter inzagelegging bestemmingsplan, welstandsnota en besluit hogere waarde voor ‘Wolvegasterweg 10 Oldeberkoop’

Logo Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de raad van de gemeente Ooststellingwerf op 26 februari 2019 het bestemmingsplan ‘Wolvegasterweg 10 Oldeberkoop’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Ten behoeve van dit bestemmingsplan zijn hiernaast ook de welstandsnota aangepast en hogere waarden voor maximaal toelaatbare geluidbelasting vastgesteld ten behoeve van verkeerslawaai.

Vanaf 7 maart 2019 tot en met 17 april liggen de volgende stukken ter inzage:

 

  • -

    Het op 26 februari 2019 door de raad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Wolvegasterweg 10 Oldeberkoop’ (planidentificatiecode: NL.IMRO.0085.BPWolvegasterweg10-VG01);

  • -

    Het op 26 februari 2019 door de raad vastgestelde aanvulling op de Welstandsnota; en

  • -

    Het op 18 december 2018 door het college vastgestelde besluit hogere waarden wegverkeerslawaai.

 

Aanleiding

Het bestemmingsplan voorziet in een planologisch-juridische regeling voor de bouw van ten hoogste 8 woningen in de vorm van drie vrijstaande woningen óf twee vrijstaande woningen en een appartementengebouw op het perceel aan de Wolvegasterweg 10 in Oldeberkoop.

De Welstandsnota is aangepast zodat ter plaatse van het plangebied de voorwaarden gelden zoals die zijn opgenomen in het beeldkwaliteitsplan behorende bij het bestemmingsplan.

De voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder zal worden overschreden. Gemotiveerd is waarom maatregelen aan de bron of in het overdrachtsgebied niet mogelijk zijn. Met het hogere waardenbesluit wordt de hogere geluidbelasting van 52 dB toegestaan.

 

Ter inzage

De bovengenoemde besluiten liggen met ingang van 7 maart 2019 gedurende en periode van zes weken ter inzage op het gemeentehuis; ’t Oost 11 in Oosterwolde. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden verkeerslawaai schriftelijk beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig een zienswijze hebben ingediend.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking dan op het moment dat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven