Vaststelling bestemmingsplan Wijkdijk 10-12 Boskoop

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 21 februari 2019 het gewijzigde bestemmingsplan Wijkdijk 10-12 Boskoop heeft vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Op de locatie Wijkdijk 10 en 12 in Boskoop staan twee geschakelde woningen die ernstig zijn beschadigd. De woningen zijn vanwege scheuren in de muren en gevels door de gemeente onbewoonbaar verklaard. Om de herbouw van twee vrijstaande woningen mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan vastgesteld. Hierbij is de bestemming Bedrijf en Agrarisch gewijzigd in de bestemming Wonen.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied betreft de locaties Wijkdijk 10 en Wijkdijk 12 in Boskoop, kadastraal bekend gemeente Boskoop, sectie K, nummer 339, 523 en 524.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.BKwijkdijk1012-VA01 met de bijbehorende bestanden vanaf 7 maart 2019 raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen

Gedurende de beroepstermijn (7 maart 2019 tot en met 17 april 2019) kan tegen het besluit van de gemeenteraad van 21 februari 2019 beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die zienswijzen kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 6 maart 2019

Naar boven