Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Steekterbrug en MER

Logo Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 21 februari 2019 het bestemmingsplan Steekterbrug gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt het vervangen en verbreden van de Steekterbrug mogelijk in Alphen aan den Rijn. Bovendien is het MER vastgesteld.

Het raadsbesluit tot vaststelling ligt samen met het bestemmingsplan en overige relevant zijnde stukken met ingang van donderdag 7 maart 2019 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 17 april 2019) voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

De Steekterbrug is onderdeel van de N207 over de Oude Rijn. De N207 is een belangrijke verkeersader die loopt van Gouda via Waddinxveen, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Leimuiden richting Amsterdam. Daarnaast vormt de brug een belangrijke schakel in het verkeer van en naar het centrum van Alphen aan den Rijn. Doel van het bestemmingsplan Steekterbrug is om de vervanging en verbreding van de verouderde Steekterbrug juridisch- en planologisch mogelijk maken.

MER

In het kader van de bestemmingsplanprocedure is een milieueffectrapportage opgesteld (MER). In het MER staat weergegeven wat de effecten zijn van de voorgenomen activiteit. Het MER is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

In het vastgestelde bestemmingsplan is een aantal wijzigingen aangebracht, zoals:

  • de verbeelding is ten westen van de watergang bij het perceel Kortsteekterweg 62 aangepast door een groenstrook op te nemen met de bestemming ‘Groen’ in plaats van de bestemming ‘Verkeer’.

  • de verbeelding van het perceel Gouwestraat 60a is aangepast door de bestemming ‘Bedrijf’ in westelijke richting uit te breiden (4 meter) met een aangepast bouwvlak;

  • naar aanleiding van ingekomen zienswijzen is een aantal aanpassingen doorgevoerd in plantoelichting en regels.

Voor een volledig overzicht en een toelichting daarop, wordt verwezen naar de Nota beantwoording zienswijzen.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het MER, liggen gedurende voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locaties ter inzage:

  • Informatiebalie van het gemeentehuis, gemeente Alpen aan de Rijn. Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden; www.alphenaandenrijn.nl);

  • Het bestemmingsplan, met bijbehorende stukken, is ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.B146steekterbrug-VA01.

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet (tijdig) heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019,2500 EA Den Haag.

Voorts kan een belanghebbende gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 6 maart 2019

Naar boven