Vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein Someren / besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Someren

 

Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Someren in de vergadering 24 januari 2019 het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Someren” gewijzigd (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02017011-VS01) heeft vastgesteld. In samenhang met het bestemmingsplan is door het college van burgemeester en wethouders op 18 december 2018 voor dertien woningen op basis van artikel 45 en 55 een beschikking hogere waarde Wet geluidhinder genomen.

 

Inhoud bestemmingsplan

Plangebied

Het bestemmingsplan "Bedrijventerrein Someren" is een nieuw bestemmingsplan voor de bedrijventerreinen aan de oostzijde van de kern Someren. Het gebied wordt globaal begrensd door de Witvrouwenbergweg/Randweg/Ambachten en de Kanaaldijk-Noord.

 

Het nieuwe bestemmingsplan vervangt de onderstaande plannen:

Beheersverordening gemeente Someren

Bestemmingsplan Buitengebied 1976

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Broekstraat 9

 

Het vastgestelde bestemmingsplan bevat een actueel kader voor bouw- en gebruiksmogelijkheden binnen het plangebied. Het gebied is hoofdzakelijk bestemd voor bedrijfsactiviteiten maar er zijn ook enkele burgerwoningen in het gebied aanwezig.

 

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling door de gemeenteraad verschillende aanpassingen doorgevoerd, mede op basis van de ontvangen zienswijzen. Deze aanpassingen zijn opgenomen in het bij het vaststellingsbesluit behorende zienswijzenverslag/overzicht van ambtshalve aanpassingen.

 

Belangrijke aanpassingen zijn:

Het perceel Randweg 1/1a is verwijderd uit het plangebied;

Begrippen tuincentrum en bouwmarkt zijn toegevoegd aan de begrippenlijst;

In het plan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het perceel Broekstraat 12, waarmee de bestemmingen "Agrarisch" en "Agrarisch-Bedrijf" kunnen worden omgezet naar de bestemming "Bedrijf".

 

Inhoud beschikking hogere waarden Wet geluidhinder

Bij de actualisatie van het bestemmingsplan is ook de grens van het gezoneerd industrieterrein en de bijbehorende geluidzone gewijzigd. Eerder is geconstateerd dat binnen de geluidszone niet eerder een hogere waarden is vastgesteld voor de aanwezige bedrijfswoningen aan de Brouwer en aan de Ambachten. Bij besluit van 18 december 2018 is alsnog voor de bedrijfswoningen op de percelen Brouwer 7,9, 10, 11, 12, 14a en Ambachten 6, 7, 8, 9 en 10 een hogere waarde van 55 dB(A) vastgesteld en voor de woningen op de percelen Kanaaldijk-Noord 15 en 17 is de eerder vastgestelde hogere waarde verhoogd naar 58 dB(A). Tegen de gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegde ontwerpbeschikking hogere waarden zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de beschikking hogere waarden Wet geluidhinder liggen met de bijbehorende stukken vanaf 8 maart 2019 gedurende 6 weken ter inzage. De beroepstermijn loopt met ingang van 9 maart 2019 tot en met 19 april 2019.

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met het KCC (tel. 0493 494888).

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02017011-VS01. Op de site van de gemeente Someren wordt een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl geplaatst waarmee het bestemmingsplan rechtstreeks kan worden geopend.

 

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het vaststellingsbesluit / beschikking hogere waarden Wet geluidhinder bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

 

een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad of een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hogere waarden Wet geluidhinder bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend;

een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad / college van burgermeester en wethouders tegen het ontwerpbestemmingsplan / ontwerpbeschikking hogere waarden wet Geluidhinder.

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Naar boven