Verkeersbesluit stopbord B07 Hammerweg - Zuidelijke Kanaaldijk

Logo Hellendoorn

2019-007433

Overwegingen ten aanzien van het besluit

de kruising Zuidelijke Kanaaldijk- Hammerweg en de kruising Noordelijke Kanaaldijk- Hammerweg in beheer is bij de gemeente Hellendoorn;

het vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid wenselijk is dat verkeer vanuit de Zuidelijke en Noordelijke Kanaaldijk stopt alvorens de Hammerweg op te rijden;

Door een stopbord B07 en stopstreep markering aan te brengen worden weggebruikers gedwongen om verplicht te stoppen en goed te kijken alvorens men de Hammerweg op kan rijden. Doordat de snelheid van het verkeer komende vanaf de Zuidelijke en Noordelijke Kanaaldijk er geheel uit gehaald wordt, neemt de kans op ongevallen aanzienlijk af.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Met het verkeersbesluit wordt beoogd;

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het beschermen van weggebruikers en passagiers;

- het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

in het "Besluit administratieve bepalingen voor het wegverkeer" (artikel 24 BABW) staat dat wij over dit besluit overleg moeten voeren met de politie. Wij hebben de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente, om advies gevraagd. Hij bracht over dit verkeersbesluit een positief advies uit;

Gelet op

1. het bepaalde in het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW);

2. het bepaalde in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

3. het bepaalde in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);

BESLUIT

Het instellen van een stopverbod voor verkeer komende uit de Zuidelijke en Noordelijke Kanaaldijk kruising Hammerweg, d.m.v. vervanging van het bord B06 door bord B07 met onderbord OB04 + OB503 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en aanbrengen van een stopstreep.

Burgemeester en Wethouders van Hellendoorn,

amens deze,

V.G.M. Rodijk

Hoofd van het team Ruimtelijke Ontwikkeling

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift kan gemaild worden naar gemeente@hellendoorn.nl.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven