Bekendmaking ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan ‘Landgoed Kruisheide’

Logo Hilversum

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend dat het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan ‘Landgoed Kruisheide’ ter visie wordt gelegd.

Het plan en Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan betreft het perceel van Landgoed Kruisheide gelegen aan de Larixlaan 5 in Hilversum. In het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Kruisheide’ zijn zeven bouwvlakken op de verbeelding opgenomen waarmee duidelijk wordt waar de nieuwe woningen gerealiseerd kunnen worden. Er is een akoestisch onderzoek uitgevoerd vanwege de ligging van de nabijgelegen Utrechtseweg. Uit de berekeningen blijkt dat de geluidsbelasting ten gevolge van de Utrechtseweg maximaal 53 dB bedraagt ter plaatse van drie van de nieuwe bouwvlakken en maximaal 52 dB bedraagt ter plaatse van twee andere van de nieuwe bouwvlakken. Hiermee wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB bij vijf bouwvlakken overschreden. Omdat maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting in dit geval niet mogelijk of doelmatig zijn, is het advies om hogere waarden te verlenen voor 5 nieuwe bouwvlakken. Hiervoor is een ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder opgesteld.

Inzien

Het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en het akoestisch rapport liggen met ingang van vrijdag 8 maart 2019 tot en met donderdag 18 april 2019 (zes weken) ter inzage in de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken.

Zienswijze

Tijdens de periode van terinzagelegging kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Wij benadrukken dat het nog niet mogelijk is via elektronische weg te reageren.

Informatie

Voor het inwinnen van informatie en het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer Ruighaver van het team Ruimtelijke Kwaliteit, bereikbaar via 035 629 2898.

 

Hilversum, 7 maart 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven