Rectificatie bekendmaking vaststelling bestemmingsplan Buitenvaert Schagen

Logo Schagen

Op 28 februari 2019 is de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitenvaert Schagen’ (raadsbesluit van 19 februari 2019) bekendgemaakt. In die bekendmaking is o.a. aangegeven dat het vastgestelde bestemmingsplan vanaf 28 februari 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt en dat gedurende die termijn beroep kan worden ingesteld.

Door het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland is ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze ingediend die niet volledig is overgenomen. Ten gevolge daarvan had, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, het besluit tot vaststelling pas zes weken na vaststelling bekend moeten worden gemaakt. Gedurende die zes weken kan het college van Gedeputeerde Staten een zgn. reactieve aanwijzing geven die ertoe strekt dat het bestemmingsplan geheel of gedeeltelijk niet in werking treedt. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan wordt dan samen met het aanwijzingsbesluit bekendgemaakt.

Gelet hierop wordt bij deze de bekendmaking van 28 februari 2019 ingetrokken en zal het bestemmingsplan ‘Buitenvaert Schagen’ van de website ruimtelijkeplannen.nl. worden verwijderd. Het bestemmingsplan ligt dus niet langer ter inzage en er is nog geen beroep mogelijk.

In week 14/15 zal het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitenvaert Schagen’ opnieuw bekend worden gemaakt, samen met een eventueel aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten. In die bekendmaking zal worden aangegeven hoe, wanneer en door wie beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of eventueel het aanwijzingsbesluit. Het bestemmingsplan zal dan opnieuw ter inzage worden gelegd en worden geplaatst op ruimtelijkeplannen.nl.

Schagen 28 februari 2019

 

Naar boven