Ontwerp bestemmingsplan Holenkwartier (voormalige Philipslocatie aan de Holenweg), Hoorn

Logo Hoorn

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Holenkwartier (NL.IMRO.0405.BPHolenkwartier-on01) en de daarbij behorende stukken ter inzage liggen.

 

Begrenzing van het gebied

Het gebied ligt globaal tussen Sauna Suomi (in het noorden), de Provincialeweg (in het oosten), het fietspad tussen de Venenlaan en de Provincialeweg richting Kersenboogerd (in het zuiden) en het sportcomplex Wilhelminapark en de woningen aan de Sportlaan (in het westen).

 

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

In het nieuwe bestemmingsplan Holenkwartier wordt het gebied omgevormd naar een gemengd gebied voor wonen, werken en verblijf. Het gaat o.a. om de realisatie van woningen, diverse horeca, een hotel, maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening en ambachtelijke bedrijven.

Naast sloop en nieuwbouw van een deel van de gebouwen voorziet het plan ook in behoud van waardevolle elementen: het ketelhuis, een deel van de kantoorgebouwen en de voormalige bedrijfshallen.

Parkeren wordt deels in gebouwde ((half) ondergrondse) parkeervoorzieningen en deels op het maaiveld voorzien. Het plangebied wordt voor het autoverkeer via de Holenweg ontsloten.

 

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 17 januari tot en met woensdag 27 februari 2019 voor iedereen ter inzage in het stadhuis. Ook zijn ze te bekijken op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Wilt u reageren?

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen. Dat kan op de volgende wijze:

- schriftelijk aan de gemeenteraad van Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn;

- mondeling, na afspraak met de betreffende ambtenaar van het team Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Hoorn, tel. (0229) 252200.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat heeft onder meer een versnelling van de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

tot gevolg.

Naar boven