Tezinagelegging voorontwerp bestemmingsplan 'Langeweg Schelluinen'

Logo Molenlanden

Burgemeester en wethouders van Molenlanden maken bekend dat het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Langeweg, Schelluinen' digitaal ter inzage ligt. Het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.1 Wro heeft planid: NL.IMRO.1978.BPlangewegSLN-VO01

 

Het plan voorziet enkel in het aanpassen van een maatvoeringsaanduiding en het wijzigen van de agrarische bestemming in ‘Woongebied’ en ‘Groen’. Door de aanwezigheid van de maatvoeringsaanduiding ‘maximaal aantal wooneenheden: 13’ in het vigerende bestemmingsplan is het door de sanering van de woning op perceel Langeweg 17 juridisch-planologisch mogelijk om nieuwbouw van een woning aan de Langeweg te realiseren. Dit zal zorgen voor een stedenbouwkundig onwenselijke situatie. Middels het onderhavige plan wordt deze mogelijkheid/omissie in het bestemmingsplan weggenomen. Tevens wordt de aanwezige noodontsluitingsweg in het zuidoosten van het plangebied positief bestemd.

Het voorontwerpbestemmingsplan bestaat uit een verbeelding en planregels en gaat vergezeld van een toelichting.

 

Ter inzage en inspraak

U kunt de stukken digitaal inzien bij het Klantcontactcentrum van het gemeentehuis. Ook kunt u de stukken raadplegen op de site www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm.

Gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken kan eenieder bij het college zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie naar voren brengen over dit plan. De schriftelijke inspraakreacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Molenlanden, Postbus 5, 2970 AA te Bleskensgraaf. Voor het naar voren brengen van een mondelinge inspraakreactie moet een afspraak worden gemaakt. U kunt hiervoor op werkdagen contact opnemen met mevrouw L. Bode van de gemeente Molenlanden (06 - 3175 2517)

 

Naar boven