Kennisgeving bestemmingsplan “Kleiwegkwartier”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: Raad van State) bij einduitspraak van 20 februari 2019 de ingediende beroepschriften inzake het bestemmingsplan “Kleiwegkwartier” (NL.IMRO.0599.BP1083kleiwegkwart-va03) deels gegrond en deels ongegrond verklaard.

 

De Raad van state heeft in deze zaak al eerder op 16 mei 2018 uitspraak gedaan. Het betrof een zogenaamde tussenuitspraak. In de tussenuitspraak stond onder meer dat het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Kleiwegkwartier” van 28 september 2017 voor wat betreft het onderdeel cultuurhistorie niet zorgvuldig tot stand was gekomen.

 

Om aan de tussenuitspraak tegemoet te komen is het bestemmingsplan gerepareerd. Er is onderzoek gedaan naar cultuurhistorie en het bestemmingsplan is op dit onderdeel aangepast. De gemeenteraad heeft dit gerepareerde plan op 27 september 2018 vastgesteld. In dit besluit is tevens de aanpassing van de bestemming ter plaatse van de Graaf Jan van Nassaustraat 10 en Kleiweg 22 meegenomen.

Gezien het nieuwe besluit heeft de Raad van State het eerdere vaststellingsbesluit van 28 september 2017 dan ook vernietigd.

 

Het gerepareerde bestemmingsplan “Kleiwegkwartier” is met de einduitspraak van de Raad van State onherroepelijk geworden.

 

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Rotterdam, 6 maart 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H. van Bockxmeer

Clusterdirecteur Stadsontwikkeling

 

Naar boven