Gecoördineerd ter inzage: vastgesteld bestemmingsplan 'School Metamorfosenallee- Oegstgeeststraat' en omgevingsvergunning 'School Metamorfosenallee - Oegstgeeststraat'

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 februari 2019 heeft vastgesteld:

het bestemmingsplan 'School Metamorfosenallee - Oegstgeeststraat'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.928-0301

Tevens is op 28 februari 2019 de omgevingsvergunning (zaaknr. 195263610) voor de bouw van de school verleend.

 

Beschrijving coördinatiebesluit

De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig op te laten lopen met de procedure van het bestemmingsplan. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Tegen de vaststelling van de besluiten (het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning) dient in één keer beroep te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beschrijving bestemmingsplan

Plangebied

Het plangebied omvat het perceel gelegen op de hoek Metamorfosenallee-Oegstgeeststraat in Elderveld-Zuid. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de perceelsgrenzen van (de achtertuinen behorend bij) de woonpercelen aan de Waddinxveenstraat. De oostzijde wordt bepaald door de Waddinxveenstraat en Oegstgeeststraat. De Metamorfosenallee en de spoorzone liggen aan de zuid- respectievelijk westzijde van het plangebied.

 

Aanleiding en doel

Onderwijsinstelling voor voortgezet onderwijs Quadraam heeft het plan om het Lorentz Lyceum te verplaatsen en nieuwbouw te realiseren op het braakliggende perceel gelegen op de hoek Metamorfosenallee - Oegstgeeststraat. Het nieuwe schoolgebouw voorziet in onderwijslokalen met bijbehorende ruimten en een gymzaal. Het omliggende terrein wordt heringericht met een buitenterrein, parkeer- en verkeersvoorzieningen en groen.

 

Het realiseren van een nieuw schoolgebouw met bijbehorende voorzieningen past qua functie en bebouwing in het geldende bestemmingsplan. Het bestemmingsplan dient wel eerst uitgewerkt te worden. Gelet op de ouderdom van het geldende bestemmingsplan is ervoor gekozen om het bestemmingsplan niet uit te werken, maar voor de voorgenomen ontwikkeling een nieuw bestemmingsplan op te stellen.

 

Raadplegen stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen met ingang van dinsdag 5 maart 2019 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met maandag 15 april 2019) voor een ieder ter inzage op het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53 (bij de receptie). Deze stukken zijn met ingang van dinsdag 5 maart 2019 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

 

De interactieve digitale verbeelding van het bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.928-0301 

 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.928-/NL.IMRO.0202.928-0301/

 

De interactieve digitale verbeelding van de omgevingsvergunning is te raadplegen op het webadres :

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.OGV928-0301

 

De digitale bestanden die gezamenlijk de juridisch geldende omgevingsvergunning vormenzijn te vinden op het webadres:

https://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.OGV928-/NL.IMRO.0202.OGV928-0301/

 

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met maandag 15 april 2019) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • 1.

    Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerp van de omgevingsvergunning;

  • 2.

    Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

 

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Lagerberg (026-3773391) van de afdeling fysiek.

Naar boven