Ontwerpbestemmingsplan ‘Kleefse Waard 2019' met bijbehorende 'Milieueffectrapportage Bestemmingsplan Kleefse Waard 2019'

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerpbestemmingsplan ‘ Kleefse Waard 2019 '

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.869-0201;

alsmede de milieueffectrapportage 'Bestemmingsplan Kleefse Waard 2019 '

 

Ligging plangebied bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen aan de noordoostzijde van de Rijn, in het oostelijk stadsdeel.

De begrenzing van het plangebied wordt aan de noordzijde gevormd door de Westervoortsedijk, aan de zuidoostzijde door de voormalige Akzo haven en de Pleyroute en aan de westzijde door de Nieuwe Haven.

 

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemming beoogt voor het bedrijventerrein Kleefse Waard een actueel planologisch kader te bieden.

Er is sprake van een grotendeels bestaand bedrijventerrein waarvoor een in principe conserverend bestemmingsplan is opgesteld. Er is gekozen voor een ruime bestemming waardoor de bestaande bedrijven de mogelijkheid hebben om hun bedrijfsvoering te blijven innoveren en zowel fysiek als functioneel flexibiliteit in het bestemmingsplan bestaat.

De maximale milieucategorie voor bedrijven is 4.

Op het bedrijventerrein liggen nog een aantal kavels die (nog) niet zijn ontwikkeld. Deze zijn in dit bestemmingsplan meegenomen.

Milieueffectrapportage

Het bedrijventerrein is gesitueerd in de directe omgeving van de Rijntakken, een deel van de Natura 2000 beschermingszone. Besloten is tot het opstellen van een milieueffectrapportage (MER) om inzicht te geven in de milieueffecten van de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt.

In de MER is aangetoond dat er per saldo sprake is van een neutraal effect op de kwaliteit van de (leef)omgeving. Door de voorgestelde aanvullende stikstofregeling, die in het bestemmingsplan is opgenomen, zal er geen sprake zijn van significant negatieve effecten op de kwaliteit van de stikstofgevoelige natuur in de omgeving van het plangebied.

Het MER is opgenomen als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan.

 

Ter inzage en raadplegen stukken

Het ontwerpbestemmingsplan en de MER liggen met ingang van 1 maart 2019 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 11 april 2019) voor een ieder ter inzage op het stadskantoor, Eusebiusbuitensingel 53. De stukken zijn met ingang van 1 maart 2019 ook online in te zien.

 

Ontwerpbestemmingsplan ‘ Kleefse Waard 2019'

De interactieve digitale verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.869-0201

 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend ontwerpbestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.869-/NL.IMRO.0202.869-0201/

 

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan en de MER indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

 

Informatie

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan, de MER en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Meijers, tel.: 026 3773697.

 

Naar boven