Gemeente Beuningen – MER-BEOORDELINGSBESLUIT – W.Z18.110214.01 - Zellerstraat 6 te Winssen

Logo Beuningen

Burgemeester en wethouders van Beuningen hebben op 18 oktober 2018 een aanmeldingsnotitie mer beoordelingsplicht ontvangen, als bedoeld in artikel 7.16, eerste lid van de Wet milieubeheer (Wm).

Het betreft een Aanmeldingsnotitie vormvrije MER beoordeling. Om dit project te realiseren is een omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) nodig voor de volgende activiteit(en):

het realiseren van een vleesrundveehouderij op de locatie waarvoor eerder een melkrundveehouderij is vergund

 

Locatie

Het voorgenomen project wordt gerealiseerd binnen de inrichting gelegen aan de Zellerstraat 6 te Winssen.

Burgemeester en wethouders van Beuningen zijn verplicht te beoordelen of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Burgemeester en wethouders van Beuningen hebben in dit geval beslist dat het opstellen van een MER niet noodzakelijk is.

 

Mogelijkheid van inzien

De aanmeldingsnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken kunnen gedurende een termijn van zes weken op verzoek worden ingezien:

Wilt u de stukken inzien, bel dan 024 751 7700 of stuur met vermelding van het zaaknummer (W.Z18.110214.01) een email naar wabo@odrn.nl.

De eerste dag van de ter inzage legging is 1 maart 2019

 

Voorbereidingsbesluit

Dit besluit wordt gezien als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen dit besluit kan alleen bezwaar worden gemaakt door een belanghebbende, die - los van het besluit omgevingsvergunning Wabo - rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken nadat dit besluit is bekendgemaakt een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te worden gezonden aan burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen (Postbus 14, 6640 AA Beuningen). Op envelop en brief duidelijk ‘bezwaarschrift’ vermelden.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar of beroep is gericht, waaronder het

zaaknummer en datum van het besluit;

d. de gronden van het bezwaar.

 

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, afdeling Bestuursrecht (Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor individuele burgers (niet voor advocaten en ook niet voor gemachtigden namens een bedrijf of een organisatie) bestaat de mogelijkheid dat verzoek digitaal in te dienen.

Meer informatie kunt u vinden op www.rechtspraak.nl. Voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de rechtbank Gelderland, telefoonnummer (026) 359 20 00 of op www.rechtspraak.nl

 

Wilt u meer weten?

Heeft u nog vragen neem dan contact op met de Omgevingsdienst regio Nijmegen, telefoonnummer 024 – 751 77 00.

 

Naar boven