Ontwerp Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021

Logo Roerdalen

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat met ingang van 7 maart 2019 tot en met 17 april 2019, ter inzage ligt de ontwerp-Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021. De ontwerp-Structuurvisie ligt ter inzage op het Servicepunt van de gemeente Roerdalen, Schaapsweg 22 in Sint Odiliënberg gedurende de openingstijden van de receptie.

 

Ligging plangebied en strekking ontwerp Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021

De structuurvisie heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Roerdalen. In deze structuurvisie worden de gewenste ruimtelijke ontwikkelingsrichtingen ten aanzien van het beleidsveld ‘Wonen’ voor de korte termijn en met een doorkijk naar de lange termijn vastgelegd. Om de regio Midden-Limburg aantrekkelijk te houden, moet duurzaam worden geïnvesteerd in de toekomst. Deels betekent dit het behouden van het goede, deels betekent dit inzetten op verandering en verbetering. De opgave richt zich niet meer volledig op kwantitatieve groei maar meer op kwalitatieve groei. De ontwerp structuurvisie geeft richting aan de kwalitatieve en kwantitatieve opgave waar de gemeenten woningbouw de komende jaren wenselijk vindt en de wijze waarop het aantal woningbouwplannen wordt afgestemd op de behoefte. Dit betekent dat er keuzes gemaakt worden over waar wel en waar geen woningen meer gewenst zijn. Niet uit te sluiten is dat binnen de planperiode van de structuurvisie ook directe bouwmogelijkheden moeten komen te vervallen. De ontwerp structuurvisie heeft overigens geen directe rechtsgevolgen, bestemmingsplannen hebben dat wel.

 

Raadplegen, indienen inspraakreactie

Met betrekking tot de ontwerp Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021 kan gedurende de termijn van terinzage legging door iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze worden ingediend bij de gemeenteraad, Postbus 6099, 6077 ZH Sint Odilienberg. Het plan is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl, het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1669.SVWONEN20182021-OW01. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0475-538888. Het is niet mogelijk per e-mail een zienswijze in te dienen.

 

Vervolgprocedure

Het college van burgemeester en wethouders stelt een Zienswijzenverslag vast met betrekking tot de ingekomen zienswijzen, dat ter kennis wordt gebracht van de gemeenteraad. De gemeenteraad zal vervolgens een besluit nemen over de vaststelling van de structuurvisie. Hiertegen staat geen bezwaar of beroep open.

 

Naar boven