Herontwikkeling Brugstraat 43, Vinkel ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning (coördinatieregeling)

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en op basis van de Coördinatieverordening gemeente ‘s-Hertogenbosch

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling Brugstraat 43, Vinkel’ (NL.IMRO.0796.0002388-1301) samen met de ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen met ingang van 11 maart 2019 gedurende zes weken ter inzage liggen.

 

De besluiten worden gecoördineerd voorbereid op grond van de coördinatieregeling, artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening, en op basis van de Coördinatieverordening gemeente ’s-Hertogenbosch.

Dit betekent dat de procedure tot verlening van de omgevingsvergunning voor de bouw van het appartementengebouw gelijk oploopt met de bestemmingsplanprocedure.

 

Het plangebied ligt aan de Brugstraat 43 te Vinkel in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Tot voor kort was op deze locatie Partycentrum Dorsvlegel gevestigd. Per 1 januari 2017 is dit partycentrum gesloten. De initiatiefnemer is nu van plan om de gronden aan de Brugstraat 43 te Vinkel te herontwikkelen. De bestaande horecafunctie maakt in de nieuwe situatie plaats voor een appartementengebouw voor 26 woningen.

Wilt u reageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage liggen, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij respectievelijk de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders indienen.

 

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: de gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 8767644.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (via www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij de heer Helming, tel. (073) 615 53 92.

 

Wilt u een zienswijze indienen op de ontwerp omgevingsvergunning?

U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: het college van burgemeester en wethouder van ’s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch;

Wilt u mondeling een zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning naar voren brengen? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer J. Helming, juridische beleidsmedewerker afdeling ROS, tel. (073) 615 53 92.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

 

Wilt u de ontwerp omgevingsvergunning inzien dan kunt u hiervan een digitaal exemplaar aanvragen via de site:

https://www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/vergunning-of-melding/omgevingsvergunning/omgevingsvergunning-ter-inzage.html

en/of zend een email naar omgevingsvergunning@s-hertogenbosch.nl

 

Op de voorbereiding en het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

 

Naar boven