Kennisgeving terinzagelegging ontwerpwijzigingsplan "Benedictus-locatie"

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), het ontwerpwijzigingsplan "Benedictus-locatie" voor een ieder ter inzage ligt met ingang van vrijdag 1 maart 2019 tot en met donderdag 11 april 2019.

Aanleiding wijzigingsplan

De reden voor het wijzigingsplan is het voornemen om op de locatie van de voormalige Benedictuskerk op de hoek van de Generaal Spoorlaan en de Huis te Landelaan 99 sociale huurwoningen te realiseren. Het plan past niet direct binnen het geldende bestemmingsplan, maar past wel binnen de kaders uit de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in het geldende bestemmingsplan. Daarom is een ontwerpwijzigingsplan opgesteld.

Inspraak

Het concept ontwerpwijzigingsplan "Benedictus-locatie" heeft in het kader van de inspraak ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de inspraakreacties is het bouwplan gewijzigd. De balkons van het gebouw langs de Huis te Landelaan aan de zijde van het woongebouw De Prins zullen verplaatst worden naar de zijde aan de Huis te Landelaan en naar de zijde van het binnenterrein. Tevens zal er een bouwkundige voorziening worden geplaatst op het dakterras dat dusdanig wordt vormgegeven dat er sprake is van een optimale privacy van aangrenzende bewoners van de Prins.

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan "Benedictus-locatie" en bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 1 maart 2019 tot en met donderdag 11 april 2019 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op dinsdag t/m donderdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur en op maandag en vrijdag van 9:00 uur tot 12:00 uur. De pdf-stukken zijn ook digitaal in te zien via www.rijswijk.nl/projecten/benedictuslocatie. De digitale stukken kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.wpbenedictusloc-ON01.

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn kan een ieder een zienswijze over het wijzigingsplan sturen aan burgemeester en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze op het wijzigingsplan is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met mevrouw M.C. de Hoog via (070) 326 1121 (aanwezig op maandag, woensdag en donderdag).

Rijswijk, donderdag 28 februari 2019

burgemeester en wethouders voornoemd,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

drs. M. Middendorp MPC, secretaris

Naar boven