ontwerpbestemmingsplan Rondweg Oeding, Kotten

Logo Winterswijk

Ter inzage

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van woensdag 27 februari 2019 gedurende een termijn van zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Rondweg Oeding, Kotten” ter inzage ligt.

Tegelijk met deze procedure ligt ingevolge de Wet geluidhinder een ontwerpbesluit hogere waarden wegverkeerslawaai Rondweg Oeding, Kotten ter inzage. Het betreft een ontwerpbesluit voor twee woningen aan de Blankersweg.

 

Doel

De gemeente Winterswijk heeft een bestemmingsplan in voorbereiding voor de aanleg van (een deel van) een rondweg en een rotonde in Kotten. De weg is onderdeel van de geplande rondweg rond de kern Oeding (Gemeente Südlohn, Dld). Het bestemmingsplan wijzigt de agrarische bestemming in een verkeersbestemming.

 

Het bestemmingsplan ziet op het deel van de rondweg dat op Nederlands grondgebied ligt en aansluit op de Kottenseweg (N319). De rondweg is een initiatief van de Duitse overheid en betreft een verlenging van de L558. Het doel van de rondweg is de verkeersoverlast in de kern Oeding verminderen en de oost-west verbinding tussen de regio’s Achterhoek en Westmünsterland versterken.

 

Het ontwerpbesluit hogere waarden wegverkeerslawaai houdt in dat voor twee woningen aan de Blankersweg een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting wordt vastgesteld volgens de Wet geluidhinder. Deze procedure wordt namens provincie Gelderland uitgevoerd door de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN).

 

Ligging

Het plangebied betreft het gebied ten zuidwesten van de kern Oeding (Gemeente Südlohn, Dld) en wordt globaal begrensd door de Rijksgrens Nederland-Duitsland aan de oostzijde, de Kottenseweg (N319) aan de noordzijde en de Blankersweg aan de westzijde. 

 

Waar ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25 in Winterswijk. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien. Het plannummer is: NL.IMRO.0294.BP1706BGRONDGOEKT-OW01.

 

Het ontwerpbesluit hogere waarden wegverkeerslawaai ligt ter inzage bij de provincie Gelderland. Om het besluit in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het emailadres wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer 024-7517700. Tevens kunt u het ontwerpbesluiten en bijbehorende stukken digitaal inzien op https://www.officielebekendmakingen.nl/ door in de zoekfunctie het kenmerk W.Z18.104181.02 in te vullen.

 

Zienswijzen

Met ingang van woensdag 27 februari 2019 tot en met dinsdag 9 april 2019 kan één ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Winterswijk, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk.

Bij het Hogere waarde besluit kunnen tijdens de periode van terinzagelegging belanghebbenden schriftelijk zienswijzen inbrengen. Deze moeten worden gericht aan de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, Postbus 1603, 6501 BP Nijmegen. Dit kan ook digitaal via het emailadres wabo@odrn.nl. Kunt u daarbij het kenmerk W.Z18.104181.02 vermelden? In deze periode kunnen zienswijzen ook mondeling worden ingebracht, dit kan telefonisch of na afspraak met telefoon 024-7517700.

Naar boven