Ontwerpbestemmingsplan N358 Uterwei-Koartwâld , ontwerp-omgevingsvergunning + ontwerpbesluit hogere waarde Rysloane 2 Surhuizum

Logo Achtkarspelen

Inleiding

De provincie Fryslân wil de provinciale weg N358 tussen Buitenpost en de A7 bij Frieschepalen veiliger maken en de doorstroming verbeteren. Voor het weggedeelte Uterwei-Koartwâld, tussen de brug Blauforlaet en de rotonde bij Koartwâld Surhuisterveen, bestaat de reconstructie onder meer uit de aanleg van een ovonde, landbouwpasseerstroken en middengeleiders. Daarnaast wordt een fietstunnel aangelegd bij Surhuizum.

De maatregelen zijn op enkele punten in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied Achtkarspelen. Daarom is een partiele herziening van dit bestemmingsplan nodig. Omdat een deel van de geplande ovonde en de verbindingswegen een agrarisch bouwvlak, een woonperceel en een bedrijfsperceel doorsnijden, worden hiervoor in het bestemmingsplan vervangende locaties opgenomen nabij de huidige locaties.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft van 14 juni tot en met 11 juli 2018 ter inzage gelegen voor inspraak en overleg. De ingekomen reacties zijn beantwoord en hebben op enkele punten tot aanpassingen geleid die vervolgens in het plan zijn verwerkt. Het ontwerpbestemmingsplan ligt de komende tijd ter inzage voor zienswijzen.

Coördinatie omgevingsvergunning woning Rysloane 2 + ontwerpbesluit hogere waarde Eén van de vervangende woonpercelen betreft de Rysloane 2 te Surhuizum. De ontwerp-omgevingsvergunning voor de nieuwe woning wordt gecoördineerd met het bestemmingsplan en ligt daarom tegelijkertijd ter inzage voor zienswijzen. Voor de woning is een hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder nodig (i.v.m. wegverkeerslawaai). Daarom ligt ook het ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 28 februari tot en met 10 april 2019 liggen het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage.  

De plannen kunt u inzien:

- in het Klant Contact Centrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en;

- via onze websitewww.achtkarspelen.nl/plannen.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.PHBgN358Uterwei15-ON01). 

Zienswijzen

Tot en met 10 april 2019 kunt u uw ziens­wijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail verstuurt u naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak voor 18 maart 2019.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met H. Planting van het team Ontwikkeling en Advies Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14 0511.

 

Buitenpost, 27 februari 2019

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

mr. O.F. Brouwer, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven