Vaststelling bestemmingsplan Noordwijkerduin

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 19 februari 2019 het bestemmingsplan ‘Noordwijkerduin’ op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de voormalige locatie ‘Willem van den Bergh’. Het plangebied wordt begrensd door de Coepelduynen, het agrarisch gebied Vinkeveld, de Zwarteweg en het terrein van de ESA/ESTEC. Het betreft een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan. Het noordelijk deel blijft in gebruik als zorginstelling. Het zuidelijk deel van het plangebied is grotendeels bestemd voor (particuliere) woningen als een afgebakend woongebied met ontsluiting op rotonde Zwarteweg. Aangezien deze plannen nog niet concreet zijn betreft het een uit te werken bestemming. ’s Heerenloo heeft besloten voorrang te geven aan de nieuwbouw van maatschappelijke voorzieningen en zorgwoningen.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is op enkele punten gewijzigd vastgesteld. In de toelichting zijn enkele tekstuele aanpassingen doorgevoerd als gevolg van de oplevering van het historisch bodemonderzoek en het ecologisch onderzoek. In de regels zijn enkele definities toegevoegd en is de redactie waar nodig aangescherpt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Noordwijkerduin' ligt vanaf woensdag 27 februari tot en met dinsdag 9 april 2019 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPNoordwijkerd-VA01.

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen het genoemde besluit. Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf donderdag 28 februari tot en met woensdag 10 april 2019. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Ook kan door belanghebbenden een verzoek voor een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aandraagt tegen het besluit. Het beroep wordt als niet-ontvankelijk verklaard als er binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de inzagetermijn van zes weken kunnen er geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het genoemde besluit treedt in werking op donderdag 11 april 2019, tenzij toepassing wordt gegeven artikel 3.8 lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening(Wro) of er voor deze datum een verzoek voor een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van de betreffende besluiten opgeschort totdat over het verzoek is beslist.

 

Naar boven