Vaststelling aanpassing 'Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee maken bekend dat de gemeenteraad op 14 februari 2019 de aanpassing van de “Partiële herziening regionale structuurvisie GO, Windenergie” heeft vastgesteld.

Aanleiding

Op 19 juni 2014 heeft de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’ vastgesteld. In deze structuurvisie zijn de plaatsingsgebieden voor windenergie aangewezen.

In de raadsvergadering van 28 september 2017 heeft de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee ingestemd met bestemmingsplan ‘Windlocatie Battenoord’. Met dit bestemmingsplan wordt de realisatie van zes windturbines in plaatsingsgebied Battenoert mogelijk gemaakt.

In diezelfde raadsvergadering is door de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee een motie aangenomen waarin het college van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee verzocht is een aanpassing van de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’ voor te bereiden. Met deze aanpassing dient het plaatsingsgebied Battenoert aangepast te worden overeenkomstig de zes windturbines die met bestemmingsplan ‘Windlocatie Battenoord’ mogelijk gemaakt worden.

In de nu vastgestelde aanpassing van de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’ is het plaatsingsgebied Battenoert aangepast.

Inzage

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u vanaf 27 februari 2019 de aanpassing van de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’ raadplegen. U kunt de stukken ook inzien via de gemeentelijke website www.goeree-overflakkee.nl.

De stukken kunt u inzien in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt de vastgestelde aanpassing van de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’ in pdf-formaat ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Geen bezwaar en beroep

Op basis van artikel 8:5 Algemene wet bestuursrecht kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Datum inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

NL.IMRO.1924.herzwindvisie2018-SV30

Naar boven