Ontwerp weigering omgevingsvergunning Heerenveenseweg 78-80 (realisatie Aldi-filiaal)

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een omgevingsvergunning te weigeren voor het adres Heerenveenseweg 78-80 Wolvega.

Er is vergunning aangevraagd voor een nieuw te bouwen Aldi-filiaal met bijbehorende parkeervoorzieningen op dit perceel. De bestaande bebouwing op het perceel Heerenveenseweg 78-80 te Wolvega zal ten behoeve van de ontwikkeling moeten worden gesloopt.

De ontwikkeling voldoet niet aan de ter plaatse geldende bestemmingsplannen “Onderdoorgang Om den Noort Wolvega” en “Wolvega”. De ontwikkeling is eveneens in strijd met het gemeentelijk beleid inzake detailhandel wat erop is gericht om winkels in het centrumgebied te positioneren en het centrumgebied te behouden c.q. te versterken.

Procedure

De omgevingsvergunning kan alleen worden geweigerd indien het verzoek in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Geweigerd wordt toepassing te geven aan artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3 Wabo (weigering project-omgevingsvergunning).

Als onderdeel van die procedure gaf de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 december 2018 aan bedenkingen te hebben tegen de ontwikkeling en daarmee het voornemen te hebben de benodigde verklaring van geen bedenkingen (vvgb) te weigeren. Wanneer geen zienswijzen tegen het voornemen worden ingediend, wordt deze beschouwd als definitieve weigering van de vvgb.

De ontwerp weigering omgevingsvergunning ligt met bijlagen (o.a. ruimtelijke onderbouwing en raadsbesluit voornemen weigering vvgb) van donderdag 10 januari tot en met woensdag 20 februari 2019 ter inzage. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Ook staan de stukken op www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging kan iedereen zijn mening geven over de ontwerp weigering omgevingsvergunning en het voornemen van de raad om de vvgb te weigeren. Uw zienswijze kunt u schriftelijk sturen aan Gemeente Weststellingwerf, College van burgemeester en wethouders, Postbus 60, 8470 AB WOLVEGA. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken door te bellen met 140561.

De rechtbank behandelt een beroep tegen de omgevingsvergunning of een weigering daarvan, meestal alleen als de indiener van het beroep ook een zienswijze indiende tegen het ontwerpbesluit.

Naar boven