Verleende omgevingsvergunning (eerste fase), uitgebreide voorbereidingsprocedure, afwijken bestemmingsplan Broekeroordsweg 3B in ’t Loo Oldebroek

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij op basis van artikel 2.1, eerste lid onder c (afwijken bestemmingsplan) van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), een omgevingsvergunning eerste fase hebben verleend. De omgevingsvergunning eerste fase is verleend voor een afwijking van het bestemmingsplan voor het realiseren van een overkapping op het adres Broekeroordsweg 3B in ’t Loo Oldebroek (zaaknummers: 0269201600319 / OLO 2393497).

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning eerste fase

De ontwerpbeschikking is op 24 juli 2018 gepubliceerd in de plaatselijke Huis aan Huis en de Staatscourant en heeft van 25 juli tot en met 4 september 2018 ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ontvangen tijdens de inzagetermijn.

Wijziging

De omgevingsvergunning eerste fase is ten opzichte van de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning eerste fase gewijzigd (aangevuld). In de bijlage bij de beschikking is onder het kopje “Ontvankelijkheid” aanvullende tekst toegevoegd. Daarin is genoemd dat voor het bedrijf in 2016 een melding Activiteitenbesluit milieu is ingediend (en nadien ook geaccepteerd), waardoor de aanvraag ontvankelijk is geworden op dat onderdeel. In november 2018 heeft aanvrager voor het veranderen van het bedrijf een nieuwe melding Activiteitenbesluit ingediend.

Definitief besluit omgevingsvergunning eerste fase (onderdeel afwijken bestemmingsplan)

De verleende omgevingsvergunning eerste fase en de daarbij bijbehorende stukken (waaronder de verklaring van geen bedenkingen) liggen met ingang van 9 januari 2019 gedurende zes weken (tot en met 19 februari 2019) ter inzage in het gemeentehuis in Oldebroek. U kunt het definitieve besluit en de bijbehorende stukken ook raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ . U kunt op die website zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMR0.0269.OV220-VG01.

Beroep omgevingsvergunning

Het is mogelijk om in beroep te gaan tegen deze omgevingsvergunning eerste fase. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit hiertegen beroep instellen bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM in Arnhem. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep kan worden ingediend wanneer:

  • 1.

    u ook een zienswijze hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en u belanghebbende bent;

  • 2.

    u belanghebbende bent en u redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • 3.

    u belanghebbende bent en u het niet eens bent met de wijziging ten opzichte van de ontwerpbeschikking. 

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 8 januari 2019

 

 

 

 

 

Naar boven