Vaststelling 5e herziening bestemmingsplan Buitengebied, locatie Landgoed Het Buitenland en verleende omgevingsvergunning

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor de realisatie van een restaurant aan Het Buitenland te Heerjansdam, met toepassing van de coördinatieregeling uit artikel 3.30 Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

- de gemeenteraad van Zwijndrecht heeft het bestemmingsplan 5e herziening  bestemmingsplan “Buitengebied, locatie Landgoed Het Buitenland" 12 februari 2019 ongewijzigd vastgesteld,

-    burgemeester en wethouders hebben op 26 februari 2019 de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend voor het realiseren van het restaurant.

Coördinatieregeling

Burgemeester en wethouders hebben op verzoek van de initiatiefnemer besloten de gemeentelijke Coördinatieregeling toe te passen. Door het toepassen van de Coördinatieverordening Zwijndrecht is het mogelijk om de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan en de procedure voor het verlenen van de omgevingsvergunning gelijktijdig te laten doorlopen. Doordat de procedures gecoördineerd worden, is er één gelegenheid tot het indienen van zienswijze en staat één keer beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen vanaf 28 februari 2019, gedurende 6 weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder bestemmingsplannen -> bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Beroep bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Gedurende deze termijn kan degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpomgevingsvergunning bij het college naar voren te brengen.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Zwijndrecht, 27 februari 2019

Naar boven