Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan “Cruquius Deelgebied 8, school”, incl. ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder bestemmingsplan “Cruquius Deelgebied 8, school”, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 7:17 Wet milieubeheer bekend dat het MER-beoordelingsbesluit, het ontwerpbestemmingsplan “Cruquius Deelgebied 8, school”, het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, met de daarop betrekking hebbende stukken, vrij wordt gegeven voor terinzagelegging.

 

MER-beoordelingsbesluit

Voor het bestemmingsplan “Cruquius Deelgebied 8, school” behoeft geen Milieu Effect Rapportage (MER) te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn die de opstelling van een MER noodzakelijk maken.

 

Het MER-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingsbeslissing geen bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied “Cruquius Deelgebied 8, school” ligt in stadsdeel Oost in het Cruquiuswerkgebied. Het ontwerpbestemmingsplan beoogt het bestemmingsplan ‘Cruquius’ dat in 2013 is vastgesteld deels te vervangen. De locatie waar het bestemmingsplan betrekking op zal hebben betreft de plek waar thans het afvalpunt is gevestigd (lokaal bekend op adres Cruquiusweg 90). Het afvalpunt zal hiermee van de locatie verdwijnen. Het werfgebouw en de nieuwe locatie van het afvalpunt maken geen onderdeel uit van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan beoogt de transformatie van een voormalig industrieterrein naar een maatschappelijke bestemming mogelijk te maken. In het bijzonder betreft het een school inclusief een voorziening voor kinderopvang.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

De ontwikkeling vindt plaats op een gezoneerd industrieterrein. Met dit bestemmingsplan wordt voor het plangebied het industrieterrein verkleind. Dit betekent dat het plangebied geen deel meer uitmaakt van het industrieterrein. De geluidszone die om een industrieterrein ligt, komt nu over het plangebied te liggen. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere grenswaarden voor geluid (55 dB(A)) vast te stellen voor de realisatie van de woningen.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan “Cruquius Deelgebied 8, school”, ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en de op dit alles betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 11 januari 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • de Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan “Cruquius Deelgebied 8, school”, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wetgeluidhinder en met de daarop betrekking hebbende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1810BPSTD-OW01.

 

Zienswijzen

Over het ontwerpbestemmingsplan en het m.e.r. beoordelingsbesluit dat daar deel van uitmaakt kan een ieder  gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen door belanghebbenden  gedurende de termijn van terinzagelegging naar voren worden gebracht bij het College van Burgemeester en wethouders van Amsterdam.

 

Zienswijzen kunnen schriftelijk en mondeling naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost, mw. N.A.E. van Offeren.

 

Voor het maken van een afspraak voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost, mw. N.A.E. van Offeren, telefoonnummer 14 020 en emailadres n.van.offeren@amsterdam.nl.

 

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 10 januari 2019

burgemeester en wethouders van Amsterdam,

Femke Halsema

burgemeester

Peter Teesink,

gemeentesecretaris

Naar boven