Voornemen tot voorbereiding bestemmingsplan Leeuwarden – Gebiedsontwikkeling WTC/Cambuur

Logo Leeuwarden

Burgemeester en Wethouders delen mee dat de gemeente Leeuwarden het bestemmingsplan Leeuwarden – Gebiedsontwikkeling WTC/Cambuur wil voorbereiden. Deze bekendmaking is alleen bedoeld om u te informeren.  

Plangebied

Het plangebied bestaat uit drie deelgebieden. Het belangrijkste deelgebied wordt begrensd en ontsloten in het westen door de Slauerhoffweg en in het oosten door de Heliconweg. Aan de zuidzijde ligt de Harlingervaart. De noordzijde grenst aan de Schrijversbuurt en de Elfstedenhal. Verder maken enkele kleinere deelgebieden onderdeel uit van het plan(gebied). Dit betreft de locatie Snekertrekweg 23 en een aantal percelen aan de Balthasar Bekkerwei.

Ontwikkeling

De ontwikkeling WTC/Cambuur is een integrale gebiedsontwikkeling. Er wordt een nieuw voetbalstadion gerealiseerd, waarbij in en rondom het nieuwe stadion en het WTC Expo een functiemix van bedrijven, onderwijs, leisure, detailhandel en horeca wordt toegevoegd. De planologische mogelijkheid voor detailhandel op de locatie Snekertrekweg wordt omgezet naar een bestemming ‘Wonen – Uit te werken’. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt een aantal percelen aan de Balthasar Bekkerwei in te zetten voor overloop parkeren.

Geen zienswijze

U kunt op dit moment geen zienswijze indienen, er liggen ook geen stukken ter inzage. Dat kan wel zodra het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage ligt. Naar verwachting wordt het ontwerpbestemmingsplan over een aantal weken ter inzage gelegd. Dit wordt gepubliceerd in de huis-aan-huis, in het gemeenteblad en de Staatscourant,  en op de gemeentelijke website.

Naar boven