Voorontwerpbestemmingsplan N65 Helvoirt 2019

Logo Haaren

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening de volgende stukken voor iedereen ter inzage liggen:

 

  • -

    Het voorontwerpbestemmingsplan “N65 Helvoirt 2019” met identificatienummer NL.IMRO.0788.BPN65Helvoirt-0001 van de gemeente Haaren;

  • -

    De daarbij behorende stukken.

Het voorontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk diverse maatregelen uit te voeren op de N65 ter hoogte van Helvoirt. Het gaat dan met name om:

  • -

    Een ongelijkvloerse ligging van de N65 met de Torenstraat-Molenstraat;

  • -

    De aanleg van een fietstunnel onder de N65 bij de kruising met de Kreitestraat-Hoge Raam;

  • -

    De aanleg van een ecopassage bij het Helvoirts Broek;

  • -

    De aanleg van parallelwegen, fietsstraten en fietspaden.

 

Voornaamste doelen van deze maatregelen zijn verbetering van de leefbaarheid in de omgeving van de N65 en bevordering van de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N65.

 

Inzien stukken

Het voorontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 21 februari 2019 gedurende vier weken (tot en met woensdag 20 maart 2019) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van het gemeentehuis. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar 0411-627282. Het plan is ook te raadplegen op onze website www.haaren.nl/N65

Inspraakreacties

Tijdens de termijn van ter inzage ligging heeft iedereen de mogelijkheid om schriftelijk een reactie op het voorontwerpbestemmingsplan in te dienen. Deze reactie heeft dezelfde status als bijvoorbeeld opmerkingen die gegeven zijn op het ontwerp tijdens of na de informatieavond op 10 december.

Een officiële zienswijze met juridische status kan pas ingediend worden tijdens de ontwerpbestemmingsplan procedure rond juni.

U kunt uw reactie mailen naar communicatie@haaren.nl. In de reactie moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het voorontwerpplan uw reactie betrekking heeft.

 

Inloopbijeenkomsten

Op donderdag 28 februari en woensdag 13 maart zijn er van 16.00 tot 20.00 uur inloopbijeenkomsten om vragen te stellen over het voorontwerpbestemmingsplan. Medewerkers van de gemeente zijn dan aanwezig voor het geven van informatie en om uw vragen te beantwoorden. De inloopbijeenkomst op 28 februari vindt plaats in het gemeentehuis. De inloopbijeenkomst op 13 maart is in het HelvoirThuis.

Naar boven