Ontwerpwijzigingsplan ‘Rijsenhout en omgeving 2e wijziging’, ontwerpbesluit omgevingsvergunning Bennebroekerweg 181 en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat:

  • 1.

    het ontwerpwijzigingsplan “Rijsenhout en omgeving 2e wijziging” met planidentificatie

  • 2.

    het ontwerpbesluit omgevingsvergunning Bennebroekerweg, zaaknummer 2731040 olonummer 3746499 en

  • 3.

    het ontwerpbesluit hogere grenswaarden

ter inzage worden gelegd.

 

De voorbereiding en bekendmaking van de hiervoor genoemde besluiten vindt gecoördineerd plaats zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Het ontwerpwijzigingsplan 

Het plangebied betreft het perceel Bennebroekerweg 181 te Rijsenhout. Voor deze locatie bevat het bestemmingsplan “Rijsenhout en omgeving” een wijzigingsbevoegdheid om de bouw van maximaal twee grondgebonden woningen toe te staan in de vorm van een dubbel woonhuis.

 

Met het voorliggende wijzigingsplan wordt van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

 

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Op 19 juni 2018 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een dubbel woonhuis op het perceel Bennebroekerweg 181 te Rijsenhout.

 

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden

In het kader van het wijzigingsplan dient een hogere waarde wegverkeerslawaai te worden vastgesteld voor het realiseren van het dubbele woonhuis aan de Bennebroekerweg te Rijsenhout. Dit is vanwege het feit dat de geluidbelasting ten gevolge van het wegverkeer op de Bennebroekerweg en de rijksweg A4 op de gevels van de nieuw te bouwen woningen hoger is dan de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer zijn van plan om voor de met het wijzigingsplan mogelijk gemaakte bouwmogelijkheid op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen.

 

 Inzien

De hiervoor benoemde ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp, Raadhuisplein 1. Op afspraak zijn de stukken dagelijks in te zien van 9-13 uur. Een afspraak hiervoor maakt u via 0900–1852.

Het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunt u ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpwijzigingsplan is daarnaast ook raadpleegbaar op de website van de gemeente www.haarlemmermeer.nl/ro.

 

De terinzageligging begint op 1 maart 2019 en duurt zes weken.

 

Zienswijzen 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer, postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit in het raadhuis te Hoofddorp (zie hiervoor).

Digitaal kunnen personen dat met gebruikmaking van DigiD door een formulier in te vullen, waarheen u verwezen wordt op deze webpagina van een externe website. Die verwijzing staat ook op de website van gemeente Haarlemmermeer, en wel op de webpagina waar u de planstukken van het betreffende ontwerpwijzigingsplan kunt raadplegen.

 

Naar boven