Hollands Kroon - Week 8 - gewijzigd vastgesteld-bestemmingsplan en verleende-omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van een supermarkt (Lidl op nr. 29), Terpstraat 29 te Wieringerwerf

Logo Hollands Kroon

Besluit genomen door: Gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders

Grondslag: artikel 3.31 Wro, artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

Onderwerp: coördinatiebesluit bestemmingsplan en omgevingsvergunning bouwen

Plangebied: Terpstraat 29 , 1771 AC Wieringerwerf

Doel plan: nieuwbouw van een supermarkt (Lidl op nr. 29)

Zaaknummer: Z-197839

IMRO identificatienummer: NL.IMRO.1911.BPWWerfhz0003-va01

 

 

Co ö rdinatieregeling

Het college van Hollands Kroon heeft op 31 juli 2018 besloten om voor de nieuwbouw van een supermarkt op het adres Terpstraat 29 in Wieringerwerf, de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen. Bij toepassen van deze regeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook staat er na de definitieve besluitvorming één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Met toepassing van de coördinatieregeling leggen burgemeester en wethouders van Hollands Kroon de besluiten voor vaststelling van het bestemmingsplan “Verplaatsing Lidl Wieringerwerf” en de verleende omgevingsvergunning ter inzage. De omgevingsvergunning ziet op de activiteit Bouwen.

 

Omschrijving on t wikkeling/plangebied

Het plangebied betreft het perceel Terpstraat 29 in Wieringerwerf. Dit betreft de locatie van het voormalige garagebedrijf Cremers, met een aantal voormalige huurwoningen op de hoek Meeuwstraat/Terpstraat.

 

Voor de uitbreiding is een (postzegel)bestemmingsplan opgesteld dat voorziet in de vestiging van een supermarkt, met bijbehorende voorzieningen en het wegbestemmen van de mogelijkheid om op de huidige locatie een supermarkt te exploiteren, nadat de nieuwe locatie in gebruik is genomen. De omgevingsvergunning ziet op feitelijke uitvoering van hetgeen het bestemmingsplan mogelijk maakt. 

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan voor de volgende onderdelen:

In de regels zijn de parkeerregels van het bestemmingsplan “parkeren en wonen” met IMRO nummer NL.IMRO.1911.BPfacetpw-VA01 geïntegreerd.

De voorwaardelijke verplichting zoals opgenomen in artikel 3.4.2 wordt gewijzigd.

De oppervlakte van de bestaande locatie wordt in de toelichting gewijzigd.

 

Voor de exacte inhoud van de stukken en wijzigingen, verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

 

Procedure

Alle relevante stukken en ontwerpbesluiten zijn gelijktijdig voor zes weken ter inzage gelegd. Er konden door iedereen zienswijzen worden ingediend. Na afloop van de zienswijze periode en behandeling van de zienswijzen heeft de gemeente raad het bestemmingsplan vastgesteld en het college de omgevingsvergunning verleend. Er staat één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In principe staat het beroep dan alleen nog open voor diegenen, die ook tijdig een zienswijze hebben ingediend of degene die zich niet kan vinden in de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan Verplaatsing Lidl Wieringerwerf, met IMRO identificatienummer NL.IMRO.1911.BPWWerfhz0003-va01, ligt met ingang van 25 februari 2019 gedurende zes weken ter inzage.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:

Op de landelijke website ‘Ruimtelijkeplannen.nl’ via:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.1911.BPWWerfhz0003-va01

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/1911/NL.IMRO.1911.BPWWerfhz0003-va01

 

Tevens is er de mogelijkheid om op afspraak de stukken in te zien. Dit kan gedurende bovengenoemde termijn tijdens de openingstijden van de publieksbalie, Molenvaart 67 in Anna Paulowna. Voor het maken van een afspraak met een medewerker van het team RO kunt u contact opnemen met 088-321 5000.

 

Beroep indienen

Gedurende de inzagetermijn hebben de volgende personen de mogelijkheid om beroep in te stellen:

belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar hebben gemaakt;

belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning tijdig kenbaar te maken;

belanghebbenden die geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt, maar die willen opkomen tegen de wijziging die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht.

 

Stuurt u uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

 

Voorlopige voorziening

Volgens artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Om te voorkomen dat er door dat geldige besluit een onomkeerbare situatie ontstaat, kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan. Wordt dit verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Stuur uw verzoek naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

 

Kosten

Aan het instellen van beroep en het vragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Dit zijn soms aanzienlijke bedragen, kijkt u eerst voor informatie op www.rechtspraak.nl bij ‘griffierecht bestuursrecht’.

 

Naar boven