Gewijzigde vaststelling “Wijzigingsplan Wilhelminadwarsweg te Nijverdal”

Logo Hellendoorn

Bij de publieksbalie in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt met ingang van woensdag 27 februari 2019 tot en met woensdag 10 april 2019, voor een ieder ter inzage het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn van 5 februari 2019, nummer 2019-001694, tot gewijzigde vaststelling van het “Wijzigingsplan Wilhelminadwarsweg te Nijverdal”.

Het inzien van de stukken kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan via https://afspraken.hellendoorn.nl/ of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer 0548-630 214.

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de unieke ID: NL.IMRO.0163.WPNDWILHDWWG-VG01 inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link: https://bit.ly/2VbQF9t

Downloaden en inzien van het vastgestelde wijzigingsplan is mogelijk via de link:

https://bit.ly/2NhBMzt

Het betreft een wijziging van het bestemmingsplan “Nijverdal-Zuid”.

Ligging plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Wilhelminadwarsweg, de PC Stamstraat, de Mensinkweg en de Wilhelminastraat te Nijverdal

Wat is het doel van dit wijzigingsplan?

Het betreft een wijziging van het bestemmingsplan “Nijverdal-Zuid”.

Met dit bestemmingsplan wordt beoogd de realisering van twee woningen aan de Wilhelminadwarsweg te Nijverdal planologisch mogelijk te maken.

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van de ligging van het plangebied nabij een gasdrukmeet- en regelstation, heeft de Gasunie een zienswijze ingediend. Om die reden is het wijzigingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter visie gelegde ontwerpwijzigingsplan

De wijzigingen hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • 1.

    aan de verbeelding is de gebiedsaanduiding ‘veiligheidszone – bedrijven’ toegevoegd, deze aanduiding is op 15 meter vanaf het gasdrukregel- en meetstation gesitueerd;

  • 2.

    aan de algemene regels (hoofdstuk 3) is een artikel toegevoegd, namelijk ‘Algemene aanduidingsregels’ (Artikel 7). Hierin is opgenomen dat ter plaatse van de gebiedsaanduiding ‘veiligheidszone – bedrijven’ geen kwetsbare objecten mogen worden gebouwd en het gebruik van gronden en bouwwerken voor kwetsbare objecten eveneens niet is toegestaan;

  • 3.

    aan de begripsbepalingen in de regels (artikel 1) is het begrip ‘kwetsbaar object’ toegevoegd (het begrip onder 1.22);

  • 4.

    aan de verbeelding is ter plaatse van een bestaande woonbestemming, die deels over de gebiedsaanduiding ‘veiligheidszone – bedrijven’ beschikt, de maatvoering ‘maximum aantal wooneenheden’ opgenomen. Hiermee is aangegeven dat ter plaatse van deze bestemming maximaal 1 woning is toegestaan.

De exacte inhoud van de wijzigingen kan gedurende de terinzagelegging van het vastgestelde plan bij de publieksbalie worden ingezien en uiteraard ook via de hiervoor genoemde website www.ruimtelijkeplannen.nl

Degene die tijdig zijn zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij burgemeester en wethouders, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage beroep instellen.

Voor zover burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen hebben aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het is voor een burger ook mogelijk om beroep aan te tekenen via het digitaal loket. Klik voor meer informatie hierover op deze (hyper)link; https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ Om daarvan gebruik te kunnen maken, dient u de beschikking te hebben over een Digid-code.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven