Bestemmingsplan Uraniumweg 2

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan Uraniumweg 2 voor iedereen ter inzage ligt van vrijdag 1 maart 2019 tot en met donderdag 11 april 2019. Dit bestemmingsplan is op 19 februari 2019 vastgesteld door de gemeenteraad.

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Het perceel ligt binnen het plangebied van het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen e.o. en snelwegen”. Binnen dit bestemmingsplan heeft het perceel de bestemming “Bedrijventerrein-1”. Omdat op dit perceel geen bouwvlak is opgenomen, is het realiseren van nieuwe hoofdgebouwen niet toegestaan.

Om medewerking te kunnen verlenen aan het verzoek van de eigenaar om op dit perceel bedrijfsbebouwing op te richten, is het bestemmingsplan “Uraniumweg 2” vastgesteld, waarin voor het perceel een bouwvlak is opgenomen. De gebruiksmogelijkheden voor het perceel blijven gelijk aan de huidige bestemming.

 

Procedure bestemmingsplan

Van vrijdag  1 maart 2019 tot en met donderdag 11 april 2019 liggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl  (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00167-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

 

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070- 426 4426.

 

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Naar boven