WIJZIGING TIJDEN PARKEERVERBOD MARKTPLEIN

Logo Landsmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Landsmeer maken bekend dat zij hebben besloten de volgende verkeersmaatregel vast te stellen:

-Vervangen bestaande vijf onderborden op het Marktplein voor onderborden met de tekst: “vrijdag van 06.00 t/m 16.30”en afbeelding B303 “wegsleepregeling van kracht” onder de reeds bestaande E01 borden. Met het van kracht worden van dit besluit komen eerdere verkeersmaatregelen in het onderhavige gebied te vervallen wanneer die met dit besluit in strijd zijn of hiermee niet in overeenstemming zijn.

Motivatie In de huidige situatie geldt op het Marktplein een parkeerverbod op vrijdag van 06.00 t/m 16.00 uur. De marktkramen zijn geopend tot 16.00 en omstreeks 16.30 zijn vrijwel alle marktkramen vertrokken. In de bestaande situatie zorgt de aankomst van personenauto's en het vertrek van de marktkramen voor chaotische verkeerssituaties tussen 16.00 en 16.30 uur. Deze situatie wordt als onveilig ervaren door de markt exploitanten, de marktmeester en bezoekers van het Marktplein.

Door de venstertijden van het parkeerverbod te wijzigen naar 06.00 t/m 16.30 wordt de chaotische situatie tussen 16.00 en 16.30 voorkomen. Hierdoor is de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van het Marktplein gewaarborgd.

Bezwaarmogelijkheid

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen 6 weken na de dag van toezending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 1120 AA Landsmeer.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • A.

    de naam en het adres van de indiener

  • B.

    de dagtekening

  • C.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

  • D.

    de gronden van het bezwaar

Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank te Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

U kunt het verzoek voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening ( DigiD ). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden .

Naar boven