Wijzigingsbesluit Natura 2000 beheerplan IJsselmeergebied 2017–2023, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Op 20 februari 2019 heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat het volgende wijzigingsbesluit Natura 2000 beheerplan IJsselmeergebied 2017–2023 vastgesteld. De wijzigingen betreffen het verplaatsen van de kitesurflocatie Enkhuizen naar de categorie ‘vrijgestelde vergunningplichtige activiteiten, zonder specifieke voorwaarden’ in het deelbeheerplan IJsselmeer.

Gelet op de Wet natuurbescherming en de Algemene wet bestuursrecht besluit de Minister van Infrastructuur en Waterstaat als volgt:

  • 1. In paragraaf 5.2 op pagina 40 van het deelbeheerplan IJsselmeer wordt de kitesurflocatie Enkhuizen verwijderd en geplaatst in paragraaf 5.1 op pagina 39. Tevens wordt in de bijlage A in tabel 1.1 op pagina 62 bij kitesurfen toegevoegd de locatie Enkhuizen.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

TOELICHTING

In paragraaf 5.2 bij het deelbeheerplan IJsselmeer is in de lijst van vrijgestelde vergunningplichtige activiteiten mét specifieke voorwaarden de locatie Enkhuizen opgenomen. Dit is een omissie in het beheerplan. Naar aanleiding van het beroep van de Nederlandse Kitesurfvereniging is gebleken dat de kitesurflocatie zowel in het ontwerp als het vastgestelde beheerplan onterecht in deze categorie is opgenomen. Op basis van de NEA-1 hoort de locatie onder de categorie vrijgestelde vergunningplichtige activiteiten zonder voorwaarden te worden geplaatst. Met de wijziging is deze fout in het beheerplan hersteld.

Wilt u in beroep gaan?

Belanghebbenden kunnen met ingang van 26 februari 2019 beroep instellen tegen dit wijzigingsbesluit. Indien belanghebbenden reeds beroep hebben ingesteld tegen het beheerplan IJsselmeergebied, zoals vastgesteld op 9 februari 2018, dan wordt dat beroep geacht mede te zijn ingesteld tegen het wijzigingsbesluit, tenzij dit besluit aan het beroep geheel tegemoetkomt (artikel 6:19, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht).

U kunt van 26 februari 2019 tot en met 8 april 2019 in beroep gaan tegen dit wijzigingsbesluit:

  • Bij de rechtbank Zwolle, Postbus 10 067, 8000 GB te Zwolle.

Of via het Digitaal Loket:

VRAGEN

Heeft u vragen over de inhoud van het beheerplan IJsselmeergebied? U kunt dan contact opnemen met de Informatielijn van Rijkswaterstaat, telefoon 0800 8002 of een e-mail sturen naar Natura2000IJsselmeergebied@RWS.nl.

Vragen over de procedure? Neemt dan contact op met de Directie Participatie, telefoon 070 456 8999.

Naar boven