Wijziging Verordening ruimte ivm plan Partiële herziening BGB, recreatieboerderij Pukkemuk, Dongen

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 19 februari 2019 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Partiële herziening BGB, recreatieboerderij Pukkemuk, Dongen vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0766Pukkemuk-va01.

 

Inhoud

Bestemmingsplan Partiële herziening Dongen Buitengebied, recreatieboerderij Pukkemuk voorziet in de uitbreiding van een recreatief bedrijf met dag- en verblijfsrecreatie gelegen tussen de Vaartweg en de Fazantenweg. Ten behoeve van deze ruimtelijke ontwikkeling is kwaliteitsverbetering van het landschap noodzakelijk op grond van artikel 3.2 lid 2 van de Verordening ruimte.

In onderhavig plan is de kwaliteitsverbetering van het landschap uitgewerkt. Daarbij is ervoor gekozen, om de in de nabijheid van het plangebied gelegen ‘Natuur Netwerk Brabant – ecologische verbindingszone’ in te richten. De ligging van de geprojecteerde NNB-evz in onderhavig plangebied valt niet samen met de NNB-evz zoals deze nu op de kaart van de Verordening ruimte is aangeduid. Dit geldt ook voor de aanduiding Behoud en herstel watersystemen.

Omdat de bestemming van de NNB-evz gericht moet zijn op behoud en ontwikkeling van natuur, is de huidige aanduiding op de kaart van de Verordening ruimte niet in overeenstemming met de voorgestelde ligging NNB-evz in onderhavig plan. Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van de NNB-evz en de grenzen van Behoud en herstel watersystemen in de Verordening ruimte. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 38.5 in samenhang met artikel 11.2 Wijziging van de aanduiding ecologische verbindingszone en artikel 18.2 Wijziging van de aanduiding Behoud en herstel watersystemen. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Partiële herziening Dongen Buitengebied, recreatieboerderij Pukkemuk’ vaststellen.

 

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

’s-Hertogenbosch, 19 februari 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven