Kennisgeving Omgevingsvisie en -verordening, provincie Groningen

Logo Groningen

KENNISGEVING

  • Wijziging Omgevingsvisie provincie Groningen 2016-2020

  • Wijziging Omgevingsverordening provincie Groningen 2016

  • Besluit op grond van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen 

Provinciale Staten van Groningen hebben op 6 februari 2019 besloten om de Omgevingsvisie provincie Groningen 2016-2020 en de Omgevingsverordening provincie Groningen 2016 te wijzigen. Daarnaast hebben Provinciale Staten wegen aangewezen die van belang zijn voor het doorgaande vervoer van gevaarlijke stoffen.  

Omgevingsvisie provincie Groningen 2016-2020

Op basis van beleidswijzigingen en niet beleidsmatige verbeterpunten, is de Omgevingsvisie aangepast. Het gaat daarbij om na 15 november 2017 vastgesteld dan wel gewijzigd beleid op het gebied van de thema's gaswinning, ruimte, natuur en landschap, water, mobiliteit, energie en milieu. Tevens zijn (ondergeschikte) tekstuele wijzigingen doorgevoerd. 

Omgevingsverordening provincie Groningen 2016

Op basis van beleidswijzigingen, niet beleidsmatige verbeterpunten en verbeterpunten die naar voren zijn gekomen in de uitvoeringspraktijk, is de Omgevingsverordening aangepast. Er zijn regels aangepast, die voortvloeien uit na 15 november 2017 vastgesteld dan wel gewijzigd beleid op het gebied van de thema's ruimte, natuur en landschap, water, mobiliteit en milieu.

Digitaal plan

De Omgevingsvisie en Omgevingsverordening zijn opgesteld als digitale plannen. Deze digitale plannen zijn te raadplegen via onze website:www.provinciegroningen.nl/beleid-en-documenten/beleidskader-2016-2020/. Ook is het plan gepubliceerd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatienummers zijn voor de Omgevingsvisie NL.IMRO.9920.Omgevingsvisie2018-VA01 en voor de Omgevingsverordening NL.IMRO.9920.OmgVerordening2018-VA01.

Terinzagelegging

De papieren versies kunnen tijdens kantooruren worden ingezien in het Provinciehuis, Sint Jansstraat 4 te Groningen. 

Tegen de wijzigingsbesluiten staan geen rechtsmiddelen open, met uitzondering van het volgende besluit: 

Besluit op grond van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen

In artikel 2.23.1 van de Omgevingsverordening en bijbehorende Kaart 3 Veiligheid en Milieu wijzen Provinciale Staten wegen aan die van belang zijn voor het doorgaande vervoer van gevaarlijke stoffen. Provinciale Staten doen dit op grond van artikel 23 lid 1 van de Wet vervoer van gevaarlijke stoffen. Tegen dit besluit is beroep mogelijk bij de bestuursrechter. Op www.rechtspraak.nl is meer informatie te vinden over het instellen van beroep.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot dhr. L.O. van den Berg (050-3164848) of via e-mail: omgevingsvisie@provinciegroningen.nl.  

Naar boven