Ontwerp bestemmingsplan ‘Wagenborgen - Hoofdweg 112'

Logo Delfzijl

Het pand Hoofdweg 112 te Wagenborgen is een voormalige slagerij met (inpandige) bedrijfswoning. De huidige bestemming 'Detailhandel' moet worden gewijzigd in bestemming 'Wonen' omdat men van plan is het pand te verkopen als particuliere woning.

Dit is in strijd met het voor het perceel geldende bestemmingsplan 'Wagenborgen'. Het perceel heeft nu bestemming 'Detailhandel' en gronden met deze bestemming zijn bestemd voor gebouwen ten behoeve van detailhandel, al dan niet in combinatie met ondergeschikte horeca en bedrijfswoningen (ten hoogste één bedrijfswoning per bedrijf). Binnen deze bestemming is het niet toegestaan het pand als particuliere woning in gebruik te nemen.

Het perceel ligt ten westen van het dorp Wagenborgen aan de doorgaande weg door het dorp.

Ter inzage

Het plan ligt van 21 februari 2019 tot en met 3 april 2019 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140596. Het plan ligt ook ter inzage in het dorpshuis 'Steunhörn' aan de Hoofdweg 33 te Wagenborgen. Het digitale plan is in te zien via www.delfzijl.nl/bestemmingsplannen. De digitale versie van het plan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Indienen zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over het plan indienen bij de raad, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl of mailen naar: gemeente@delfzijl.nl. Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan Wagenborgen-Hoofdweg 112’. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling, tel. (0596) 63 99 26.

Naar boven