Ontwerpbestemmingsplan ‘Groeneveldsweg 8’ (Almelo)

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Groeneveldsweg 8’ (planid: NL.IMRO.0141.00077-BP21) ter inzage te leggen.

Het plangebied is gelegen aan de Groeneveldsweg 8 te Almelo, kadastraal bekend Ambt Almelo, sectie N, nummer 4910.

Inhoud plan

Op het landgoed, dat gerangschikt is onder de Natuurschoonwet, staan diverse gebouwen die tot oktober 2016 grotendeel werden benut als atelier (galerie en beeldentuin) en gedeeltelijk als woonruimte. Daarnaast werden op het landgoed workshops, bijeenkomsten en soortgelijke activiteiten –met ondersteunende horeca- georganiseerd. De gebouwen staan nu leeg.

De voorgestelde ontwikkeling houdt in dat alle gebouwen op het betreffende perceel worden gesloopt. In plaats daarvan wordt het bestaande perceel van 3,2 ha opgedeeld in twee percelen van 2,8 ha resp. 0,4 ha. Op het perceel van 2,8 ha wordt een ensemble van drie gebouwen gerealiseerd, een woning met een inhoud van maximaal 2000 m3 en twee bijgebouwen (één van 250 m2 en één van 400 m2). Deze gebouwen worden zodanig op het perceel gesitueerd dat het beeld van een erfbebouwing blijft bestaan. Op het perceel van 0,4 ha zal een woning worden toegestaan van maximaal 1250 m3 en maximaal 250 m2 aan bijgebouwen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Groeneveldsweg 8’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 27 februari 2019 tot en met dinsdag 9 april 2019 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Groeneveldsweg 8’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies en Ontwerp van de sector Stad en Economie, via (0546) 541111.

Naar boven