Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 15 februari 2019, nr Min-Buza.2019.2308-14, tot wijziging van de Regeling vrijstelling visumplicht Rijksvisumwet met betrekking tot de visumplicht van Cubaanse onderdanen voor de toegang tot Curaçao

De Minister van Buitenlandse Zaken in overeenstemming met de Minister van Justitie van Curaçao;

Gelet op artikel 5, tweede lid, van de Rijksvisumwet;

Besluit:

Artikel 1

De Regeling vrijstelling visumplicht Rijksvisumwet wordt als volgt gewijzigd:

In de bijlage, Categorieën, bedoeld in artikel 1, onder b, wordt in de regel ‘Cuba’ in de kolom ‘Curaçao’ de aanduiding ‘visumplichtig’ vervangen door ‘✓’.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant, in het Afkondigingsblad van Aruba, in het Publicatieblad van Curaçao en in het Afkondigingsblad van Sint Maarten worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A. Blok

TOELICHTING

Deze wijziging brengt mee dat Cubaanse onderdanen die beschikken over een geldig meervoudig visum voor de Verenigde Staten of Canada zijn vrijgesteld van visumplicht voor de toegang tot Curaçao. Een dergelijke vrijstelling gold reeds voor de toegang van Cubaanse onderdanen tot Aruba, Sint Maarten en Caribisch Nederland.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A. Blok

Naar boven