Gemeente Goeree-Overflakkee - Ontwerp herziening regionale structuurvisie GO windenergie

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee maken bekend dat een herziening van een van de plaatsingsgebieden van de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’ wordt voorbereid.

Aanleiding

Op 19 juni 2014 heeft de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’ vastgesteld. In deze structuurvisie zijn de plaatsingsgebieden voor windenergie aangewezen.

In de raadsvergadering van 28 september 2017 heeft de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee ingestemd met bestemmingsplan ‘Windlocatie Battenoord’. Met dit bestemmingsplan wordt de realisatie van zes windturbines in plaatsingsgebied Battenoert mogelijk gemaakt.

In diezelfde raadsvergadering is door de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee een motie aangenomen waarin het college van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee verzocht is een aanpassing van de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’ voor te bereiden. Met deze aanpassing dient het plaatsingsgebied Battenoert aangepast te worden overeenkomstig de zes windturbines die met bestemmingsplan ‘Windlocatie Battenoord’ mogelijk gemaakt worden.

Ter inzage

Het college heeft besloten dit ontwerp voor de herziening regionale structuurvisie GO windenergie vrij te geven voor inspraak. Dit op basis van de Algemene wet bestuursrecht en de gemeentelijke Inspraakverordening. Deze aankondiging is ook een kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening.

De herziening heeft uitsluitend betrekking op de aanpassing van plaatsingsgebied Battenoert op het kaartbeeld behorende bij de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’. De overige onderdelen van de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’ blijven ongewijzigd.

Het ontwerp van deze herziening ligt met ingang van 21 februari 2018 voor een termijn van 6 weken ter inzage. U kunt deze inzien in de centrale hal van het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45, Middelharnis. U kunt het ontwerp ook digitaal bekijken op de gemeentelijke website en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Tot en met 3 april 2018 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerp van deze herziening van de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO windenergie’ kenbaar maken aan de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij uw zienswijze het referentienummer (Z-17-91622) te vermelden.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer J. Moelker van team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van de herziening van de structuurvisie.

Let op: uw zienswijze kan alleen betrekking hebben op de gewijzigde onderdelen uit de herziening van de structuurvisie. De vaststelling van de herziening van de structuurvisie zal ook alleen betrekking hebben op de gewijzigde onderdelen.

Vervolgprocedure

De gemeenteraad beslist over de vaststelling van de herziening van de structuurvisie. Uw zienswijze kan aanleiding zijn om de ontwerp-structuurvisie aan te passen. Wij informeren u te zijner tijd over ons antwoord op uw zienswijze. Tegen het besluit om de structuurvisie vast te stellen kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld (artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht).

Naar boven