Beheersverordening Noordwijkerduin 2018 vastgesteld

Logo Noordwijk

Burgemeester en wethouders Noordwijk maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 januari 2018 de Beheersverordening Noordwijkerduin 2018 heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de zuidwestkant van Noordwijk, tussen het natuurgebied Coepelduynen, het agrarische gebied Vinkeveld, de Zwarteweg en het centrum voor ruimteonderzoek en technologie (ESTEC).

Waarom een beheersverordening ?

Op 6 maart 2008 werd het bestemmingsplan Noordwijkerduin geheel onherroepelijk. Dit betekent dat de tienjarige actualisatietermijn op 6 maart 2018 afloopt. De gemeenteraad is op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) verplicht om bestemmingsplannen om de tien jaar te actualiseren.

Om te kunnen voorzien in een actueel planologisch kader is besloten voor het gebied een beheersverordening conform artikel 3.38 (Wro) op te stellen, als overbrugging naar een nieuw bestemmingsplan dat momenteel wordt voorbereid. Een beheersverordening is conserverend en maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk. In het nieuwe bestemmingsplan wordt de (her)ontwikkeling van Noordwijkerduin mogelijk gemaakt. Op het moment dat het nieuwe bestemmingsplan wordt vastgesteld, vervalt de beheersverordening.

In werkingtreding

De beheersverordening treedt één dag na publicatie van het vaststellingsbesluit in werking.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van de beheersverordening ligt tezamen met de bijbehorende stukken in de periode van woensdag 21 februari 2018 tot en met dinsdag 3 april 2018 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 te Noordwijk.

De beheersverordening is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op identificatiecode: NL.IMRO.0575.BVNoordwijkerd-VA01.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van een beheersverordening is geen bezwaar en beroep mogelijk.

 

Naar boven