M.e.r. beoordelingsbesluit Overstad-Kwakelhuis, gemeente Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.17 van de Wet Milieubeheer het volgende bekend.

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft in verband met het bestemmingsplan Overstad-Kwakelhuis ten behoeve van de toekomstige bouw van 130 appartementen en 5 stadswoningen op het perceel van het Kwakelhuis in Alkmaar een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling ontvangen van Mees Ruimte & Milieu en is op grond van categorie 11.2 uit onder D van het Besluit m.e.r. beoordelingsplichtig.

 

Het college heeft beoordeeld of bij de voorbereiding van het besluit omtrent de aanvraag een milieueffectrapport (MER) moet worden gemaakt.

 

Op 13 februari 2018 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld voor de bouw van 130 appartementen en 5 stadswoningen. Zij zijn van mening dat het gezien de aard van de activiteit en de zorgvuldigheid waarmee de woningen worden ingepast en gerealiseerd, is uitgesloten dat de activiteit belangrijke nadelige gevolgen met zich meebrengt voor het milieu. Het opstellen van een milieueffectrapportage is dan ook niet noodzakelijk.

 

Inzien

Het m.e.r. beoordelingsbesluit en de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. liggen voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 22 februari 2018 tot en met woensdag 4 april 2018 bij de servicebalie Vergunning & subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072. Daarnaast kunt u het m.e.r. beoordelingsbesluit langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.officielebekendmakingen.nl .

 

Overlegreacties

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor het opstellen van een bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r. beoordelingsbesluit kunt u wel als zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan indienen.

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

 

Naar boven