Ontwerp wijzigingsplan 't Zevenhuis - Noord, Hoorn

Logo Hoorn

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp van het wijzigingsplan ’t Zevenhuis-Noord (NL.IMRO.0405.BPWZevenhuisNrd-on01) en de daarbij behorende stukken ter inzage worden gelegd.

 

Begrenzing van het plangebied

Het plangebied is het noordelijk gelegen deel van het bestemmingsplan ’t Zevenhuis dat is bestemd tot ‘Groen-Uilengebied’. Het gebied wordt globaal begrensd door de Zwaagdijk aan de noordzijde, het middendeel van het bedrijventerrein aan de zuidzijde, het perceel Zwaagdijk 311 aan de oostzijde en de gronden achter Zwaagdijk 335 aan de westzijde.

 

Doel van het wijzigingsplan

Ten tijde van de vaststelling van het bestemmingsplan ’t Zevenhuis door de raad op 26 juni 2012 was er nog geen alternatief leefgebied voor de steenuil gerealiseerd. Daarom is er op het noordelijke deel van het bestemmingsplan de bestemming ‘Groen-Uilengebied’ met een wijzigingsbevoegdheid naar ‘Bedrijventerrein’ neergelegd. Voorwaarde voor het wijzigen naar de bestemming ‘Bedrijventerrein’ is dat er moet zijn voorzien in een alternatief leefgebied voor de Steenuil. Nu dit is gerealiseerd, wordt de bestemming ‘Groen-Uilengebied’ gewijzigd in ‘Bedrijventerrein’ en ‘Groen’.

 

Ter inzage

Het ontwerp van het wijzigingsplan (NL.IMRO.0405.BPWZevenhuisNrd-on01) en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 22 februari tot en met woensdag 4 april 2018 voor iedereen ter inzage in het stadhuis. Ook zijn ze te bekijken op de website www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

In dienen van een zienswijze

Gedurende de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen. Dat kan op de volgende wijze:

- schriftelijk, aan het college van burgemeester en wethouders van Hoorn, postbus 603, 1620 AR Hoorn;

- per e-mail, via gemeente@hoorn.nl;

- mondeling, na afspraak met de betreffende ambtenaar van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0229 252200.

 

Naar boven