Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ‘Ede, Kazerneterreinen, Simon Stevinkazerne 1’

Logo Ede

Zaaknummer 83772

Op grond van art. 83, lid 1 en 2 en art. 110a Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van Ede bereidt een besluit hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor ten behoeve van bestemmingsplan ‘Ede, Kazerneterreinen, Simon Stevinkazerne 1’.

Inzage

U kunt het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken (digitaal) inzien van donderdag 22 februari tot en met woensdag 4 april 2018 bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Een besluit hogere waarde Wet geluidhinder (HWG) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplan waar het besluit HWG betrekking op heeft. Om deze reden is het besluit HWG als bijlage bij het bestemmingsplan opgenomen. In de publicatie van het bestemmingsplan ‘Ede, Kazerneterreinen, Simon Stevinkazerne 1’ vindt u, onder gerelateerde informatie, een directe link naar het bestemmingsplan waar het besluit HWG betrekking op heeft. Via deze link wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het besluit HWG vindt u onder de optie ‘Bijlagen’ bij het betreffende bestemmingsplan.

Gebied en gevolg

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van drie gebouwen met in totaal 90 appartementen binnen het plangebied ‘Ede, Kazerneterreinen, Simon Stevinkazerne 1’ in de oksel van de toekomstige Parklaan en de N224 in Ede mogelijk. Het plangebied ligt binnen de geluidszone van de N224. Voor 51 geprojecteerde appartementen kan niet worden voldaan aan de voorkeurswaarde. Omdat geluidsreducerende maatregelen aan de N224 reeds zijn getroffen en verdergaande maatregelen niet haalbaar zijn of vanuit landschappelijk oogpunt niet wenselijk zijn, worden met voorliggend ontwerpbesluit hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld voor deze appartementen.

Zienswijze

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit sturen aan het college van B&W, postbus 9024, 6710 HM Ede. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Jan-Frans de Leeuw, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 68 01 65.

 

Naar boven