Kennisgeving bestemmingsplan “Overschie”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 14 december 2017 het bestemmingsplan “Overschie” (NL.IMRO.0599.BP1025Overschie-) heeft vastgesteld.

Het plangebied is gelegen binnen het gebied Overschie en omvat de wijken Overschie en Kleinpolder. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Schielaan, in het westen door de Delftse Schie en een klein deel van de Overschieseweg, in het oosten door de Kedichemstraat, een deel van de A13 en de Rotterdamse Schie en in het zuiden door het Schie-Schiekanaal.

 

Het bestemmingsplan heeft tot doel een actueel planologisch en juridisch kader te bieden voor Overschie voor de komende tien jaar. In hoofdzaak is de bestaande situatie vastgelegd en op een aantal locaties worden ontwikkelingen mogelijk gemaakt, waarvan de belangrijkste zijn:

Kleinpolder Oost

Voor dit gebied maakt het bestemmingsplan mogelijk om de te slopen portiekwoningen te vervangen door maximaal 67 grondgebonden woningen in twee bouwlagen met een kap.

Rodenburgstraat 59

Voor het voormalige schoolpand aan de Rodenburgstraat 59 wordt voorgesteld om naast de huidige maatschappelijke bestemming, ook de woonfunctie mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

 

  • 1.

    Voor het gebouw aan de Van Noortwijckstraat 30 is een tweede bouwlaag mogelijk gemaakt van maximaal 270 m2.

  • 2.

    De bestaande loods met een bedrijfsbestemming achter de woning op het perceel Overschieseweg 2k004, heeft de bestemming 'Wonen' gekregen met een maximale bouwhoogte van 8 meter.

  • 3.

    Aan de achterzijde van de woningen aan de Rotterdamse Rijweg 193 en 195 is binnen de bestemming "Wonen" een uitbreiding in twee bouwlagen mogelijk gemaakt.

  • 4.

    De kerk aan de Burgemeester Baumannlaan en het pand op de Rotterdamse Rijweg 1 zijn in het bestemmingsplan aangemerkt als beeldbepalend object.

  • 5.

    Aan de Delftweg 56 is aan de achterzijde van de bestaande woning een uitbreiding mogelijk gemaakt van 4,5 meter diep.

  • 6.

    In de bestemming 'Gemengd-1" (deel van de winkelgebieden in het bestemmingsplan) is wonen ook op de begane grond mogelijk gemaakt, met uitzondering van de westelijke plint van Burgemeester Baumannlaan-Noord, waar de geluidbelasting te hoog is.

  • 7.

     Verder is er tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 december 2017 een amendement aangenomen. Op grond van dit amendement is de zuidelijke grens van het speelveld bij Burgemeester Wijnaendtslaan, grenzend aan huisnummer 9, teruggelegd op de oorspronkelijke kadastrale grens en heeft de bestemming 'Groen' gekregen.

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede de besluiten hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 23 februari tot en met vrijdag 6 april 2018 ter inzage bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 22a.

De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit en tegen de besluiten hogere waarden kan van zaterdag 24 februari tot en met vrijdag 6 april 2018 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 21 februari 2018

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen,

C.H. Jäger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven