Bekendmaking bestemmingsplan Bovenkerkseweg 51a en tussen 88 en 90 in Stolwijk.

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 januari 2018 het bestemmingsplan “Bovenkerkseweg 51a en tussen 88 en 90 in Stolwijk” ongewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde plan ligt met ingang van 21 februari 2018 gedurende zes weken ter inzage.

 

Ligging en beschrijving plan

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van drie vrijstaande woningen met bijbehorende erfbebouwing (Regeling Ruimte-voor-Ruimte). Het plan is gesitueerd aan Bovenkerkseweg 51a (twee woningen) in Stolwijk en tussen Bovenkerkseweg 88 en 90 (één woning) in Stolwijk.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van 6 weken (van 14 juni 2017 t/m 25 juli 2017) ter inzage gelegen. Hiertegen is één zienswijze ingediend.

 

Beroep

Vanaf woensdag 21 februari 2018 ligt het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum van het gemeentehuis, Dorpsplein 8 in Stolwijk. Om de stukken in te kunnen zien, kunt u via het klantcontactcentrum (tel. 14-0182) een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer K. Brandwijk.

Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl inwoners / bouwen en wonen / bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BP1610BG011-VG01.

Binnen de termijn van ter inzage ligging is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk voor:

 

  • 1.

    degene, die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbende zijn;

  • 2.

    belanghebbenden, die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerp van het bestemmingsplan.

 

Het beroepschrift wordt ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze afdeling.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt op de dag, die volgt op die na de afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

 

U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

  

Bekendmaking besluit vaststellen hogere waarden geluid

 

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard hebben het volgende besluit genomen:

 

Het vaststellen van hogere geluidswaarden op de locatie Bovenkerkseweg 51a en tussen 88 en 90 in Stolwijk.

 

Dit besluit en de daarbij behorende stukken kunt u vanaf 21 februari 2018 gedurende zes weken inzien bij de gemeente Krimpenerwaard.

 

Dit besluit is geregistreerd onder kenmerk 2016277875.

   

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende een periode van zes weken een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van dit besluit en de motivering van het beroep bevatten. Verder verzoeken wij een kopie van het bestreden besluit mee te sturen en aan te geven op welk telefoonnummer en e-mailadres u bereikbaar bent.

 

Een beroepschrift kan ook digitaal worden ingesteld op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Het indienen van beroep betekent overigens niet dat het besluit niet geldt.

 

Voorlopige voorziening

Indien er een spoedeisend belang is, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ondertekend en moet ten minste uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van dit besluit en de motivering van het verzoek bevatten. Verder verzoeken wij een kopie van het bestreden besluit mee te sturen en aan te geven op welk telefoonnummer en e-mailadres u bereikbaar bent. Er kan alleen een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend als ook bezwaar is gemaakt.

 

Een voorlopige voorziening kan ook digitaal worden aangevraagd op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Aan de behandeling van een beroep en een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden Indien u van plan bent een voorlopige voorziening aan te vragen, kunt u ook contact opnemen met de behandelend ambtenaar. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is dan misschien niet meer nodig.

Stolwijk, 20 februari 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente krimpenerwaard

mw. mr. M. Plantinga, secretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven