Rectificatie bekendmaking reparatie bestemmingsplan `Bartelsluisbrug` (bestuurlijke lus) Wormer

Logo Wormerland

Op woensdag 7 februari 2018 is het Reparatiebesluit van bestemmingsplan “Bartelsluisbrug”  gepubliceerd in de Staatcourant, Zaankanter en op de website van de gemeente Wormerland. Dit betreft een rectificatie, omdat de Raad van State alsnog verzocht heeft om een beroepstermijn van zes weken voor belanghebbenden op te nemen in de publicatie van het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) van het bestemmingsplan Bartelsluisbrug. De publicatie wordt hieronder nogmaals gepubliceerd met inbegrip van vermelding van een beroepstermijn. 

Burgemeester en wethouders van Wormerland maken bekend dat de reparatie van het bestemmingsplan Bartelsluisbrug met het IDN NL.IMRO.0880.BP2015005012-0402 op 19 december 2017 door de gemeenteraad van Wormerland is vastgesteld.

 

Inhoud in het kort 

Dit vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) vloeit voort uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: Raad van State) van 8 november 2017 (met nummer 201702621/1/R1) over het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Bartelsluisbrug van 31 januari 2017. De Raad van State heeft de gemeenteraad opgedragen om het door haar geconstateerde gebrek in het vaststellingsbesluit van 31 januari 2017 te repareren. De gemeenteraad heeft besloten om in de planregels een voorziening te treffen die ertoe noopt dat ter plaatse van de aanduiding 'brug' maximaal één rijbaan, bestaande uit maximaal één rijstrook is toegestaan. Met dit vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) is het gebrek hersteld waarbij de volgende wijziging is verwerkt: - Er is een extra planregel toegevoegd waarin wordt verwezen naar de bouwregels (artikel 5.2.2) waarin de volgende sub is toegevoegd: “ter plaatse van de aanduiding 'brug' is maximaal één rijbaan, bestaande uit maximaal één rijstrook toegestaan” -. Op deze manier is goed ondervangen dat uitsluitend één rijbaan is toegestaan met één rijstrook. De flexibiliteit waar de brug precies komt wordt in stand gehouden.

 

Waar en wanneer kunt u het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) inzien? 

Het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) van het bestemmingsplan Bartelsluisbrug ligt met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 22 februari 2018 gedurende zes weken (tot en met woensdag 4 april 2018) ter inzage in het gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 te Wormer. Voor openingstijden of het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website https://www.wormerland.nl.  

Inzage

Het plan is direct raadpleegbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl. Kies ‘geavanceerd zoeken’. Vul bij het tabblad ‘ID’ het planIdn verder aan met: 0880.BP2012004004-0402 en kies ‘zoeken’.

Beroep 

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) van de gemeenteraad, bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door belanghebbenden bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorzieningen worden ingediend. In dat geval wordt de werking van het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde website vindt u de precieze voorwaarden.

 

Naar boven