Inspraak voorontwerpbestemmingsplan 'Geluidscontour Eurocircuit' en 'Notitie Reikwijdte en Detailniveau Eurocircuit Valkenswaard'

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk bieden gelegenheid tot inspraak op het voorontwerpbestemmingsplan 'Geluidscontour Eurocircuit' en bijbehorende 'Notitie Reikwijdte en Detailniveau Eurocircuit Valkenswaard'.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan 'Geluidscontour Eurocircuit' met als identificatienummer NL.IMRO.1724.BPWgeb4013-VOOR ligt, inclusief bijlagen, waaronder de Notitie Reikwijdte en Detailniveau voor de op te stellen milieueffectrapportage, met ingang van donderdag 15 februari 2018 tot en met woensdag 28 maart 2018 voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk.

Voor het inzien van het voorontwerpbestemmingsplan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch (0497-551455) of via de receptie. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen, onder de kop “RoPubliceer Bergeijk” en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Inhoud

Het voorontwerpbestemmingsplan Geluidscontour Eurocircuit omvat een regeling voor geluidseffecten die het gevolg zijn van de activiteiten die in het voorontwerpbestemmingsplan “Eurocircuit” van de gemeente Valkenswaard opgenomen zijn. Naast de aanduiding voor de geluidscontour worden op perceel Westerhoven sectie D nummer 151 ook een gedeelte van de wielerbaan die hoort bij het Eurocircuit bestemd, wordt op een gedeelte van dit perceel de bestemming Groen opgenomen en wordt een aanduiding opgenomen die parkeren hier mogelijk maakt.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het voorontwerpbestemmingsplan worden verkregen.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Voor de besluitvorming over het bestemmingsplan Eurocircuit van de gemeente Valkenswaard wordt een milieueffectrapport (MER) opgesteld, om de milieueffecten van de activiteiten die het plan mogelijk maakt te belichten. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau beschrijft de afbakening, het detailniveau en de methode van aanpak voor de op te stellen MER. De milieueffecten van het bestemmingsplan Eurocircuit van de gemeente Valkenswaard reiken tot in de gemeente Bergeijk. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau en nog op te stellen MER behoren daarom ook tot de onderbouwing van het bestemmingsplan Geluidscontour Eurocircuit. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau Eurocircuit Valkenswaard, is daarom toegevoegd in de bijlagen van het voorontwerpbestemmingsplan Geluidscontour Eurocircuit en ligt tegelijkertijd ter inzage.

Reacties

Iedereen kan met ingang van donderdag 15 februari 2018 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zijn/haar gemotiveerde reactie op het voorontwerpbestemmingsplan en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000,  5570 GA Bergeijk. Voor het geven van een mondelinge reactie en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevr. Daniele Nas op het telefoonnummer 0497-551455. Van een mondelinge reactie zal een verslag worden gemaakt.

Na afloop van de schriftelijke en mondelinge inspraak kan, zonodig en op verzoek, nog een mondelinge behandeling van reacties plaatsvinden. De inhoud en beantwoording van de schriftelijke en mondelinge reacties worden in de bij het bestemmingsplan behorende toelichting opgenomen.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven