Kennisgeving besluit m.e.r.-beoordeling Joure Zuiderveld

Logo De Fryske Marren

Met ingang van vrijdag 16 februari 2018 ligt gedurende 6 weken het besluit m.e.r.-beoordeling Joure Zuiderveld met de bijbehorende stukken ter inzage.

 

Plangebied

De locatie ligt in de wijk Zuiderveld in het zuiden van de kern Joure. De huidige locatie ligt braak. In het verleden was hier een basisschool aanwezig. Aan de oost- en zuidzijde bevindt zich een waterpartij met daarlangs een groenstrook bestaande uit hoog opgaande beplanting.

 

Doel

Op 15 december 2017 is door Rho Adviseurs een aanmeldingsnotitie m.e.r., ingediend ten behoeve van de realisatie van 12 (patio) woningen op de locatie van de voormalige basisschool in de wijk Zuiderveld te Joure. In deze aanmeldingsnotitie m.e.r. worden mogelijke negatieve effecten milieueffecten beschreven.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Fryske Marren heeft besloten dat uit de aanmeldingsnotitie m.e.r. blijkt dat gelet op de kenmerken van het project, de plaats van het project en de kenmerken van de potentiële effecten geen belangrijke negatieve milieueffecten zullen optreden en er geen aanleiding is voor het doorlopen van een m.e.r.-procedure.

 

Waar ter inzage

De aanmeldingsnotitie m.e.r. met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Daarnaast is informatie over de aanmeldingsnotitie en de bijbehorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl.

 

Beroep

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Voor zover belanghebbenden geen bezwaar of beroep kunnen instellen tegen het voorbereidingsbesluit, kunnen zij hun bezwaren tegen het besluit (i.c. het bestemmingsplan Joure – Joure Zuiderveld) kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

 

 

Joure, 15 februari 2018

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven