Ontwerp-bestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning Oud Aalden 8 te Aalden

Logo Coevorden

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat gedurende een termijn van 6 weken ter inzage ligt:

a. het ontwerp-bestemmingsplan Oud Aalden 8 te Aalden;

b. een ontwerp-omgevingsvergunning bouw en aanleg inritten ten behoeve van realisatie van twee wooneenheden in de contour van de voormalige ligboxenstal op het perceel Oud 8 in Aalden (zaaknummer 29862-2017).

Het plan

Het (ontwerp-)bestemmingsplan maakt, na sloop van een werktuigenberging, de realisatie van twee wooneenheden in de contour van de voormalige ligboxenstal op het perceel Oud Aalden 8 in Aalden mogelijk.

Door toepassing van de Coördinatieverordening lift de procedure van verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor de verbouw en de aanleg van inritten op het betreffende perceel mee met de procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Coördinatieverordening

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Coevorden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening, naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunningen voor de bouw en gecoördineerd te behandelen.

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning inzien?

Het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning bouw en aanleg inritten kunnen op afspraak vanaf 17 februari 2018 tot en met 30 maart 2018 worden ingezien in het Klantcontactcentrum Hof van Coevorden, Kasteel 1 te Coevorden. Als u een toelichting op de stukken wenst neemt u dan contact op met de afdeling Leefomgeving, team omgevingsontwikkeling.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de periode van terinzagelegging van de stukken zijn/haar zienswijze mondeling en/of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke reacties kunnen verzonden worden aan de gemeenteraad van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA te Coevorden.

Degene die mondeling een zienswijze naar voren wil brengen, dient dit uiterlijk een week voor afloop van bovenstaande termijn kenbaar te maken. Hiertoe dient contact opgenomen te worden met het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden voor het maken van een afspraak.

Alleen als u nu uw zienswijze naar voren brengt, kunt u in een later stadium in beroep gaan. De naar voren gebrachte zienswijzen worden mede ter inzage gelegd. Indien u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden gemaakt, dan kunt u daarom verzoeken.

Coevorden, 16 februari 2018.

Het college van B&W voornoemd,

Naar boven